Sari la conținut
Prima pagină » Drumul de la Untold la Ortodoxie. „Sfânta Teodora de la Sihla a făcut minuni pentru noi.”

Drumul de la Untold la Ortodoxie. „Sfânta Teodora de la Sihla a făcut minuni pentru noi.”

Sorin a fost unul dintre cei doi fondatori ai festivalului Untold. După experiențe șamanice și căutări până în satul lui Budha a descoperit ortodoxia și a găsit echilibrul unei vieți de familie alături de Diana. Povestea lui este tulburătoare, părăsit de toți prietenii de club și yoga, bolnav, găsește calea spre Hristos printr-un călugăr din satul natal.

A fost în pădurea Amazonului în tabere de inițiere, participând la tot felul de ritualuri. A fost în Nepal pentru a cunoaște budismul iar în Mexic a căutat spiritualitatea aztecilor. Sorin își căuta sănătatea psihicului și trupului său, încercat încă de la 27 de ani de unele boli. Căuta energii, spirite iar mintea sa nu își mai găsea liniștea, parcă identitatea sa interioară se dizolva.

Știa de ortodoxie dar imaginea promovată de unele trusturi media, că preoții sunt numai cu probleme, cu bani, etc l-au făcut să o elimine din start. Dar după toate încercările acestea a simțit cum este chemat spre ortodoxia aceea a bunicilor lui.

Povestea lui Sorin Gandola este despre cum anturajul te poate duce pe marginea prăpastiei și cum poate începe o viață deplină prin Hristos, când căutăm sincer. Cu ajutorul duhovnicului, prin soția sa Diana care l-a îndrumat spre Sfânta Litughie, viața acestuia s-a echilibrat.

„Am fost certați cu blândețe dar aceasta nu ne-a îndepărtat, ci ne-a ajutat să ne vedem pe noi înșine, cum suntem… Primul factor în întoarcerea mea către credință adevărată, spre Hristos, a fost omul. Dumnezeu lucrează prin oameni și în cazul meu, foarte mult, prin acei călugări și preoți despre care am vorbit. A doua intervenție a fost a sfinților, moaștele. După atâtea ceremonii în junglă, în budism, nu înțelegeam dar am zis că dacă așa trebuie. nu am crezut deloc în aceste taine, minuni… Nu au lucrat pe moment, în cazul meu, dar după câteva săptămâni, luni, am început să simt niște energii harice, cum le zic unii sfinții, eu îi copiez acum… Niște fenomene lăutrice noi, în mine, o liniște nouă, o pace nouă, sigur, vorbim de câteva clipe… Sfânta Teodora de la Sihla a făcut minuni pentru noi.”

Mărturia celor doi poate fi urmărită într-o înregistrare de la Mamaia, realizată pe 17 iulie 2021.

Hristos în mijlocul nostru!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii