Sari la conținut
Prima pagină » Dr Alida Moise de la spitalul Gerota și firul roșu al rugăciunii

Dr Alida Moise de la spitalul Gerota și firul roșu al rugăciunii

În luna martie mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus la Spitalul de Urgență „Dimitrie Gerota” de un pacient care avea simptomatologie diferită.

Testele serologice s-au făcut mult prea tărziu astfel că întreg spitalul a intrat în carantină. Era data de 10 martie când accesul în spitalul Gerota a fost restricționat. Institutul Matei Balș i-a testat pe toți cei ce au fost în contact direct.

Unul dintre cazurile confirmate cu infecție COVID-19 a fost cel al Dr Alida Moise, șeful secției de terapie intensivă de la Spitalul „Dimitrie Gerota.

Evoluția bolii a fost agresivă astfel că sănătatea medicului Alida Moise s-a deteriorat și a intrat la terapie intensivă. Situația a fost deosebit de gravă, fiind necesar suportul respirator timp de mai mult de o săptămână.

În acel moment pe grupurile comunităților de creștini din București a fost dat un mesaj de chemare la rugăciune:

„Hristos în mijlocul nostru, dragi colegi!
Sunt prof. L.A., am o mare rugăminte la dumneavoastră.
Poate ați auzit la TV, dacă urmăriți, dacă nu, din mesaje transmise pe whatssap, știrea cum ca medicul Alida Moise șeful secției de ATI de la Gerota este într-o stare critică din cauza îmbolnăvirii cu Coronavirus.
Rugămintea mea este, dacă puteți să vă rugați, să puneți și voi genunchii la rugăciune, pentru dânsa!..
Este mama celor 2 elevi ai mei, doi băieți extraordinari, (cls a 6 și a 7), băieți de 10 pe linie și reprezentantul părinților în Consiliul de Administrație al școlii și un apărător al orei de religie. Mereu interacționam cu dânsa, când venea la școală. Este un om al lui Dumnezeu, cu credință și cu frica Lui… Sunt într-o stare de șoc…
Știu că unde sunt 2 sau 3 adunați în numele Domnului, acolo este și El, de aceea vă cer asta.
Iertare din toată inima!”

Situația era din ce în ce mai gravă. Secretarul de stat Raed Arafat a trebuit să intervină pentru a confirma că șefa ATI de la Gerota, chiar dacă este în stare critică, luptă în continuare pentru fiecare gură de oxigen: „Pot să vă spun tuturor ca nu este adevărat! Este în stare critică dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea!”

Era vineri noapte, 27 martie, în jurul orei 12.00, la Spitalul de Boli Infecțoase „Matei Balș”.

Dar săptămâna următoare, treptat, situația s-a stabilizat. S-a reușit chiar să se renunțea la ventilația prin aparat iar săptămîna trecută starea a permis externarea.

Acum dânsa este bine și a ajuns în sânul familiei, a început o perioadă de recuperare. Practic dr Alida Moise nu și-a văzut familia din data de 19 martie când a intervenit carantina în Spitalul Gerota.

În toată această perioadă medicii au depus eforturi colosale pentru a o putea reanima pe colega lor, a fost o perioadă critică deosebit de lungă. Iar cei apropiați și cei care și-au plecat inima la chemarea la rugăciune au fost și ei în genunchi, alături.

Slavă Domnului pentru toate!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *