Dr Alida Moise a fost numită director al Spitalului Gerota

Dr Alida Moise a fost numită director al Spitalului Gerota

|
09/05/2020
|
0 comentarii
|

Dr. Alida Moise a fost numită director general al spitalului „Profesor Dr. Dimitrie Gerota”, a anunțat vineri ministrul de Interne Marcel Vela.

Alida Moise a fost în linia întâi în lupta cu pandemia, fiind șefa secției de Terapie Intensivă din cadrul spitalului „Gerota”.

În luna martie spitalul a devenit epicentru coronavirus pentru București, mai multe persoane fiind infectate de un pacient care avea simptomatologie diferită.

Unul dintre cazurile confirmate cu infecție COVID-19 a fost cel al Dr Alida Moise, șeful secției de terapie intensivă de la Spitalul „Dimitrie Gerota.

Evoluția bolii a fost agresivă astfel că sănătatea medicului Alida Moise s-a deteriorat și a intrat la terapie intensivă. Situația a fost deosebit de gravă, fiind necesar suportul respirator timp de mai mult de o săptămână.

Atunci mai mulți creștini care o cunoșteau au organizat un „lanț al rugăciunii”, anunțând prin grupurile de Whatsapp comunitățile. „Este un om al lui Dumnezeu, cu credință și cu frica Lui…Știu că unde sunt 2 sau 3 adunați în numele Domnului, acolo este și El, de aceea vă cer să ne rugăm. Iertare din toată inima!”.

Situația a devenit critică în noaptea de 27 martie, chiar presa a anunțat un deznodământ tragic. Din fericire nu a fost așa și după o luptă pentru fiecare respirație doctorul a învins în lupta cu virusul.

Pentru experiența, devotamentul și personalitatea sa, este o veste bună faptul că o persoană ca dr Alida Moise va coordona spitalul.

Mesajul integral al ministrului este acesta: „Începând de vineri medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență “Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, doamna Moise Alida, cea care a învins moartea printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: