Sari la conținut
Prima pagină » Deschideți, fraților, ușa preoților! Ne temem de binecuvântare?

Deschideți, fraților, ușa preoților! Ne temem de binecuvântare?

„M-a sunat ieri preotul de parohie. M-a rugat să-l ajut cu o chestie: să întreb vecinii dacă acceptă să vină să le binecuvinteze casa, înainte de ziua Nașterii Domnului. Mi-a zis că știe că se tem oamenii de boală, de-aia mulți dintre cei care în mod normal ar fi primit preotul în Ajun, anul acesta vor șovăi sau vor evita să o facă.

Mi s-a părut trist. Să te temi de o binecuvântare? El îmi tot explica detalii, mă asigura că vor purta (el și dascălul) mănuși și măști, că vor păstra distanța, că vor binecuvânta casa din prag, doar să fie ușa deschisă. Eu mă gândeam la tipul care mi-a adus coletul chiar în ziua aia, cum i-am deschis fără probleme (ba chiar cu bucurie că, hei, a venit coletul!) am semnat, am luat cutia din mâinile înmănușate ale omului, n-am avut nici o problemă… Și că pot face asta, dar totuși să mă tem de o binecuvântare făcută de la distanță, când nici măcar nu trebuie să ating ceva!

Și l-am întrebat cum va fi atunci când va veni cu aghiasma să stropească în case. Răspunsul lui m-a năucit: ”Păi, nu, că avem de ales: mergem în Ajunul Nașterii sau de Bobotează! Eu am ales să merg în Ajunul Nașterii Domnului pe la oameni!”

Să ”aleagă”?? CINE a decis asta? Cu ce autoritate? O fi o reglementare internă, bizară, a Bisericii? Ori s-a impus din afară? Iar dacă da, pe ce temei și cu ce autoritate?

Deci, cam așa, dacă nu sunteți dintre cei care oricum nu primiți preotul să vă sfințească/binecuvinteze casa (deh, fiecare cu credințele, convingerile și necredințele sale), așadar, dacă sunteți dintre cei care în mod normal ați primi preoții, dar acum vă temeți de pandemie, deschideți, fraților, ușa!

Măcar să primiți o binecuvântare cu bucuria cu care primiți coletul pe care l-ați comandat online. Măcar…”

Un text de Silviu Dancu

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

5 comentarii la „Deschideți, fraților, ușa preoților! Ne temem de binecuvântare?”

  1. De cand popa ma invitat afara din biserică pe motiv ca se grăbește acasă la masa, si nu avut timp 5 minute sa discute nici un popa nu mai vine la mine in casă. Am devenit ateu.

  2. Hm, de ce as deschide poarta ? doar ca sa ii bag ceva bani iin buzunarele lui largi? De cand cu pandemia nu le mai ajung bani sa isi plateasca ratele ? Retorica Sa treaca la munca , nu la cersit. Sa incerce sa intre in curtea mea, eu tin caini liberi in curte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii