Sari la conținut
Prima pagină » Daniel Buzdugan: „Sfânta Parascheva este un simbol mare pentru Iași. Hristos în mijlocul nostru!”

Daniel Buzdugan: „Sfânta Parascheva este un simbol mare pentru Iași. Hristos în mijlocul nostru!”

Marile pelerinaje de la Iași, București și Nicula se fac prilej și de ironii mondene sau media, din păcate, pelerinii fiind adeseori portretizați negativ de presă.

Daniel Buzdugan a luat de fiecare dată apărarea pelerinilor de la Cuvioasa Paraschiva, cel mai mare pelerinaj de la noi din țară. Într-o asemenea postare omul de radio scrie:

„Cum sa faci mișto de oamenii ăștia (pelerini, n.r.)? Iartă-i Doamne că nu-și dau seama ce fac!

Mai trist mi se pare când văd ieșeni de-ai mei, ajunși în Capitală, care comentează foarte urât la adresa acestei sfinte atât de iubite. Măcar din patriotism local ar trebui să nu vă bateți joc de un simbol al orașului în care v-ați născut: crezi, nu crezi, Sfânta Parascheva este un simbol mare pentru Iași. Să atragă și oasele lor timp de 400 de ani atâția oameni, ca Sfânta Parascheva și mai povestim după aceea.

Asemenea pelerinaje se organizează și la frații catolici și din fericire nu am văzut nicio reacție de bătaie de joc la adresa oamenilor care participă cu inima curată la așa ceva! Nimeni nu i-a luat la mișto!

Hristos în mijlocul nostru!”

Cu un alt prilej Daniel Buzdugan a tras un semnal de alarmă asupra tendinței autorităților de a uita de existența vieții spirituale în România, când se tergiversa deschiderea lăcașurilor de cult:

„Orice-ar fi și orice s-ar întâmpla noi, creștinii, nu putem să ne distanțăm față de Dumnezeu! Am fost făcuți de Dumnezeu și am fost făcuți pentru Dumnezeu și cine nu înțelege asta, trăiește o viață fără niciun sens!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

7 comentarii la „Daniel Buzdugan: „Sfânta Parascheva este un simbol mare pentru Iași. Hristos în mijlocul nostru!””

 1. nici dumneata nu citești biblia, te rog sa cauți un loc în Biblie în care Dumnezeu permite închinarea la cineva care a trăit pe pământ ca om, în afara Domnului Isus. Apoi dacă găsești te poți închina, dar dacă nu vei găsi ce faci cu închinarea la idoli, pe care Dumnezeu o condamna?

  1. Prietene esti obosit rau…Du-te si te culca ! Nu mai posta IDIOTENII ! Ori pot sa gandesc ca te crezi vreun mistic, ce nu are trebuinta de un mijlocitor in fata UNICULUI DUMNEZEU, in intreita ipostaza : TATAL , FIUL si Sf. DUH, treimea cea de o FIINTA si NEDESPARTITA !!! Daca e e asa atunci ar trebui sa ne inchinam si la tine !!! Eiiii ce zici ???

   1. Da, ne distantam tot mai mult de Dumnezeu, de credința strămoșească. Suntem creștini ortodocsi și nu trebuie sa uitam ca primii dascali
    au fost din rândul clericilor și primele carti s-au scos în tiparnitele mănăstirilor : Diaconul Coresi, Brasov, Mitropolitul Dosoftei lal Moldovei, Mitropolitul Varlam al Moldovei. Biserica , manstirile unice in toata Europaa , au menținut unitatea si identitatea poporului nostru. E ușor sa te crezi mai deștept , sa dai cu piciorul la trecutul și credința noastră strabuna, dar devenim astfel mai vulnerabili. Cum putem exista intr-o lume tulburata fără pastrarea trecutului nostru?!

   2. Eugen Qy , nu este bine sa tratezi oamenii cu superioare doar ca au o părere diferita de a ta.
    Conform Scriiturii, Singurul Mijlocitor între Dumnezeu și oameni este Domnul Iisus Hristos. ( 1 Timotei 2:5:”Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos ”
    Aprofundează puțin de rog acest subiect la modul obiectiv. Pace!

  2. Vai de tine! Ce are Biblia cu acest subiect?
   Biserica s-a construit după Hristos. Este apostolica. Apostolii au mers în lume transmițând învățăturile Mântuitorului și increstinand oamenii. Ei au fost primii martiri , apoi au apărut ceilalți în anii de persecuție a creștinismului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii