Sari la conținut
Prima pagină » Daniel Buzdugan: „Să avem Postul Sfintei Marii cu pace, să nu îl mai „mâncăm” pe aproapele nostru!”

Daniel Buzdugan: „Să avem Postul Sfintei Marii cu pace, să nu îl mai „mâncăm” pe aproapele nostru!”

Daniel Buzdugan a spus despre începutul Postului din luna august ca fiind un bun moment pentru „detoxifiere sufletească”, care ne poate ajuta să fim mai buni, să nu îl mai mâncăm pe aproapele nostru.

„Să nu uităm de Dumnezeu în zilele bune, în zilele fericite, în zilele de vacanță! Azi începe Postul Sfintei Mării, să avem parte de un post ușor, cu pace, cu detoxifiere sufletească și trupească –  măcar miercurea și vinerea – și pe cât posibil să nu-l ,,mâncăm” pe aproapele nostru. Să fim mai aproape de Hristos și de Maica Domnului și mai puțin de nebuniile acestei lumi.

Este un post mai puțin aspru, se termină pe 14 august. În această perioadă avem parte de două praznice importante: Schimbarea la Față a Domnului Nostru Iisus Hristos, care are loc pe 06 august și Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare prăznuită la data de 15 august.”

Este un gând bun, cu atât mai frumos cu cât omul de radio este împreună cu familia sa în concediu în Grecia și a postat Cartea sa de rugăciune pe care nu a uitat-o în acest context.

Fiecare demers înspre bine, scria părintele Sofronie de la Essex, este un mic pas spre binecuvântarea și binele omenirii: ,,Natura existenţei umane este în aşa fel alcătuită, încât fiecare persoană în parte, biruind în sine răul, prin această biruinţă aduce o înfrângere atât de mare răului cosmic, încât urmările ei se răsfrâng binefăcător asupra destinelor întregii lumi.’!

Post cu folos și bucurie să aveți!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii