Sari la conținut
Prima pagină » Dan Negru: Ora de religie înseamnă cultură creștină. Este necesară într-o Europă cu istorie și artă creștine!

Dan Negru: Ora de religie înseamnă cultură creștină. Este necesară într-o Europă cu istorie și artă creștine!

Patriarhia Română a propus Ministerului Educației ca materia de la Ora de Religie să poată fi și materie pentru Bacalaureat pentru copiii ce optează pentru acest opțional. Menționăm că acest lucru se întâmplă și în alte state europene. Propunerea a declanșat mai multe reacții și dezbateri în societate iar prezentatorul Dan Negru s-a exprimat, în acest context, subliniind faptul că această materie înseamnî în primul rând cultură iar pentru Europa, identitate, istorie și artă:

„Propunerea ca religia să fie materie opțională la bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra.

Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj in viață !

Santa Maria delle Grazie unde se află ‘Cina cea de taină’ a lui DaVinci sau ‘Capela Sixtină’ a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie.

Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii.

Să trăiești într-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă, e o formă de prostie fudulă… Nu vă condamnați copiii la neștiință.

Patimile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere să murim ca EL, ne cere să trăim ca El.

Celor din gașca ‘anti’ le-aș aminti și vorba lui Einstein : ‘Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă.’ ” a încheiat Dan Negru

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Dan Negru: Ora de religie înseamnă cultură creștină. Este necesară într-o Europă cu istorie și artă creștine!”

  1. Religia, așa cum e acum conform programei (implicit ca subiecte pentru bacalaureat) este dogmatică, catehetică, discriminatorie, și susține că doar respectivul cult este calea cea dreaptă și deține adevărul absolut, divin. În consecință, indiferent cum este predată, ca materie pentru bacalaureat nu poate produce decât tineri îndoctrinați ai acelei biserici. Nimic despre istoria religiilor decât pentru a justifica indubitabila valoare a cultului respectiv. ÎNDOCTRINARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii