Constantin Brâncoveanu - un exercițiu de verticalitate pentru noi

Constantin Brâncoveanu – un exercițiu de verticalitate pentru noi

|
17/08/2020
|
0 comentarii
|

Constantin Brâncoveanu a fost ultimul mare domnitor român din Muntenia, după model bizantin. Acesta construiește tipografii, începe introducere limbii române în cult, finalizează tipărirea integrală a Sfântei Scriptura în limba română, ridică biserici și mănăstiri. Doi ani mai târziu nu au mai fost îngăduiți domnitori români, sultanul a instituit domniile fanariote.

Poate de aceea a fost ucis domnitorul dar și toți copiii săi băieți, posibil domnitori, și ginerele său Ianache. Dar să omori copiii în fața părintelui și apoi să înalți capetele în fața palatului, este acces de cruzime, ce inimă putea să aibă Ahmed sultanul?

Deunăzi, pe 9 august, a fost ziua în care Mihai Viteazul a fost de asemenea asasinat și putem spune că Brâncoveanu face parte din aceeași elită națională cu viziune pe termen lung, ce au investit mult în structura profunda a țării.

În acest context ce a făcut Ahmed au făcut și comuniștii cu elitele, în închisori sau la canal.

Suntem ca praful în fața lui Brâncoveanu, spunea părintele ieri după slujbă. Orfan de la un an, și-a păstrat credința văzând sângele copilului curgând în fața sa.

Pentru noi este un exercițiu de verticalitate să ne gândim că am avut parte, acum ceva vreme, de un asemenea conducător, coborât parcă din balade.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: