Congo: 52 de persoane s-au botezat în Ajunul Crăciunului. Cel mai vechi trib de pigmei este creștin

Congo: 52 de persoane s-au botezat în Ajunul Crăciunului. Cel mai vechi trib de pigmei este creștin

|
27/12/2019
|
0 comentarii
|

Părintele Mitropolit Pantelimon, venit de la Patriarhia Alexandriei, își desfășoară activitatea sa misionară în Congo-Brazzaville și Gabon. În ajunul Crăciunului a avut bucuria, împărtășită pe siteul eparhial, de a boteza 52 de localnici. Slujba s-a defășurat în baptisteriul din apropierea Catedralei Sfântul Dimitrie din Pointe-Noire, Congo, conform agenției Basilica.

Înainte de slujbă Părintele Mitropolit le-a explicat catehumenilor semnificația Botezului și le-a adresat un cuvânt de încurajare la începutul noii vieţi în Hristos.

Asemenea slujbe nu sunt unice în Congo, fiind oficiate uneori botezuri colective și pentru 100 de persoane.

Misiunea ortodoxă din Congo a ajuns și la cel mai vechi trib al pigmeilor, din pădurea tropicală a Africii, care a trecut la Ortodoxie. Pentru pigmeii cu probleme de mobilitate se slujește într-un loc special, lângă tabăra acestora.

În urmă cu trei ani a trecut la Domnul bătrânul conducător ortodox al tribului, Papa Bokale, acesta fiind pomenit ca fondator al acestei comunității creștine din pădurea tropicală.

Eparhia ortodoxă de Congo-Brazzaville și Gabon a fost înființată în anul 2012, iar în anul 2017 a fost ridicată la rangul de mitropolie.

În capitala Republicii Congo, Brazzaville funcționează o Academie Teologică Ortodoxă ce are o durată de studii de trei ani și oferă în mod gratuit posibilitatea învățării teologiei, spiritualității ortodoxe și a muzicii psaltice bizantine. Aici studenții pot aprofunda și limba greacă patristică pentru a putea studia scrierile Sfinților Părinți.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: