Sari la conținut
Prima pagină » CNA a sancționat DIGI 24 pentru o știre falsă despre părintele Calistrat

CNA a sancționat DIGI 24 pentru o știre falsă despre părintele Calistrat

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat postul de televiziune Digi24 deoarece televiziunea a dezinformat difuzând o știre prin care părintele Calistrat, numit „un călugăr influencer”, ar „instiga” oamenii să meargă la slujba de Înviere.

Radu Herjeu a caracterizat știrea drept o minciună prelucrată în întregime: „Materialul, citind ce a scris părintele pe Facebook, e o minciună de la cap la coadă. Omul n-a instigat pe nimeni să vină la Biserică…

Omul a spus că el speră ca Dumnezeu să dea autorităților ideea să permită oamenilor să meargă la Biserică măcar o oră. Asta nu e instigare. Să spui fără să prezentați nicio secundă… În niciunul dintre materiale nu a fost prezentată postarea părintelui respectiv. N-ați dat citatul din el. Dacă l-ați fi dat, ar fi văzut toată lumea ce zice el.

De ce ați discutat atât de mult despre o postare fără să o prezentați? Din punctul meu de vedere informația nici nu a fost corectă și nici nu a fost prezentată cu bună-credință”, a concluzionat reprezentantul CNA.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni a sugerat de fapt autorităților să permită oamenilor să poată veni la slujba din biserici și mănăstiri măcar o oră, pentru cei care sunt sănătoși și au sub 50 de ani, cu mască de protecție și condiții de distanțare.

CNA a reproșat postului de televiziune că „nu a prezentat cu bună-credință știrea” și „nu a prezentat și punctul de vedere al preotului” care făcea subiectul știrii.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii