Sari la conținut
Prima pagină » Bunica Ioana: „Căsuţa acesta este chilia mea. De aici mă rog pentru toata lumea!”

Bunica Ioana: „Căsuţa acesta este chilia mea. De aici mă rog pentru toata lumea!”

Fiul doamnei Ioana încearcă de ani de zile să o convingă să coboare de la căsuţa ei din deal şi să locuiască cu dânsul, în vale. L-a adus chiar şi pe preot să încerce şi el. Răspunsul a fost mereu acelaşi: „Căsuţa acesta este chilia mea. Eu de aici mă rog lui Dumnezeu pentru toata lumea. Nu pot pleca,” a încheiat bunica Ioana, în vârstă de 99 ani.

Este o mărturie prin imagine și text a fotografului Vlad Dumitrescu, un iubitor al satului românesc, în cazul de față din Maramureș.

Mai ține Dumnezeu lumea pentru ei, spunea cineva, căci ei știu cu adevărat să se roage și de aceea nu vor să plece de la căsuța lor. Cum spune vorba din bătrâni, că nici unde nu ești mai liber ca la casa ta, cu gândurile împăcate, poți să ai toate bunătățile din lume în alte părți.

„Civilizaţia ţărănească nu cunoaşte lupta pentru autodepăşire. Este o calmă şi bună exprimare a bucuriei de a exista,” spunea Horia Bernea, director și fondator al Muzeului Țăranului Român din București. Cu adevărat oameni ca buna Ioana sunt stâlpii pe care se așează România profundă, Dumnezeu să o întărească întru cele bune!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii