Sari la conținut
Prima pagină » Brâul Maicii Domnului este la biserica Sfântul Gheorghe-Nou din București până miercuri

Brâul Maicii Domnului este la biserica Sfântul Gheorghe-Nou din București până miercuri

Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost pus spre închinare, alături de racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală. Brâul va fi găzduit de biserica din centrul Bucureștiului până miercuri, 7 decembrie, ora 22.

Anunțul a fost făcut de către părintele paroh Emil-Nedelea Cărămizaru. Brâul a fost adus duminică de către reprezentanți de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

Biserica Sf. Gheorghe Nou serbează unul dintre hramurile sale, anume cel al Sfântului Nicolae iar la Sfânta Liturghie a participat astăzi și părintele episcop Varlaam Ploieşteanul. A fost o bucurie duhovnicească pentru întreaga comunitate slujirea arhierească de astăzi, având în mijloc și moaștele Sfântului Ierarh Nicolae

Cinstitul Brâu a aparținut și a fost ţesut de însăşi Maica Domnului, fiind țesut din fire de cămilă după cum era tradiția orientală. Maica l-a dăruit Sfântului Apostol Toma iar o perioadă brâul a stat la Ierusalim. În secolul al 4 -lea împăratul Arcadie l-a adus la Constantinopol cu gândul de a proteja capitala imperiului bizantin.

„Racla sfântă”, cum era numită în cetate, a fost deschisă pe vremea împăratului Leon cel Înţelept (886-912), cu scopul de a o vindeca pe împărăteasa Zoe. Primind ajutor, împărăteasa Zoe a brodat Brâul cu fir de aur.

În a doua jumătate a sec. al XII-lea, Brâul a fost împărţit în fragmente, care au fost dăruite mai multor biserici. Unul dintre aceste fragmente se află astăzi la mănăstirea Vatopedi din muntele Athos.

În timpul unei mari epidemii de ciumă din anul 1522, doua părţi ale cinstitului Brâu au fost dăruite mănăstirii de maici Kato Xenia, mănăstire amplasată la 50 km de Volos, Grecia, nu departe de muntele Olimp și Katerini. Imediat după aducerea cinstitului Brâu, oamenii s-au însănătoşit.

”Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea şi de primejdii ne scapă, una Curată şi Binecuvântată!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii