Sari la conținut
Prima pagină » Biserici vs. Spitale

Biserici vs. Spitale

Cabinet stomatologic Mitropolia Moldovei

BISERICI vs SPITALE ! Oricât de ciudat o să vi se pară nu pot să nu-i „felicit” pe cei care au reușit să creeze acest brand… aaa și mai există unul: BISERICI vs ȘCOLI ( dar acesta este folosit mai mult în luna septembrie, sau cu ocazia altor evenimente școlare majore). DE CE ? Pentru că mesajul este pervers de simplu și diabolic. Este precum ciocolata cu ardei iute, zăpăcește creierul, te enerveză, nu-i înțelegi gustul și atunci consumi ca PROSTUL.

Care este SCOPUL ? Este simplu : „Divide et impera”, adică reușește să încaiere o comunitate, să-i abată atenția de la fondul problemei, s-o abată de la ADEVĂR !

Dar care este ADEVĂRUL ????

Auzim că în Romania se construiesc BISERICI în detrimentul SPITALELOR !

FALS, FALS, FALS !!!

1. In primul rând NU EXISTĂ O COMPETIȚIE între cele două, AMBELE SUNT PENTRU OAMENI, nu împotriva oamenilor ( Eu mă tratez într-un SPITAL și mă rog într-o Biserică, am nevoie atât de MEDIC cât și de PREOT).

2. Dacă Bisericile ar fi nefolositoare, de ce sunt pline ? Simplu: pentru că prezența lor este cerută de comunitatea respectivă.

3. Biserica construiește biserici pentru că asta este menirea ei, dar asta nu înseamnă că nu construiește și spitale sau școli ( de exemplu în Bucuresti avem spitalul Sfântul Nectarie ( pentru tratament paliativ), școlile Sf. Sofia sau Sf. Macrina ( în ambele se pregătesc în jur de 200 de copii).  La Mărgineni există o școală construită de Biserică ce are o capacitate de 150 de locuri. Lista exemplelor e lungă, dar o putem detalia oricând dacă este cazul. De multe ori se întâmplă și invers, adică Spitalele construiesc capele în incinta lor !

4. APROPO ! Aveți idee cât sânge a fost colectat prin campania BISERICII „DONEAZĂ SÂNGE SALVEAZĂ O VIAȚĂ”? Cel puțin 7 TONE de SÂNGE ! ( Părintele Ciprian Gradinaru a dat startul încă de săptămâna trecută pentru cea de-a noua campanie iar sângele care a fost folosit pentru victimele de la Colectiv, de acolo fusese colectat – ce ironie, nu-i așa ? ( apropo, acolo tot Biserica a dat autorizațiile de funcționare ? Mă gândeam eu că NU !)

5. De ce s-au închis ȘCOLILE și SPITALELE ? Simplu: pentru că de 25 de ani suntem conduși de bolnavi mintal și analfabeți ( pe care, în aparență, tot noi i-am votat). Pentru că în cei 25 de ani, de la Revoluție urmașii comuniștilor nu aveau nevoie de un popor sănătos și inteligent, ci de niște oi care să poată fi manipulate la urna de vot ! Faceți un calcul simplu: costă mai puțin un cozonac, o sticlă de țuică și un pui recongelat, o data la 4 ani, decăt școlarizarea unui elev timp de 16 ani.

6. Cine a închis spitalele ? Un număr de 67 de spitale au fost închise la 1 aprilie 2011 !!! DE CE ? DE CE ? DE CE ? Cine le-a închis ? Biserica ? NUUU ! GUVERNUL, POLITICIENII !!! (la indicațiile primite de la FMI. n.red.)

7. De ce nu se construiesc SPITALE ? Pentru că tot „ei” le-au închis ! Pentru că dacă am avea SPITALE moderne n-am mai avea bolnavi, dacă nu avem bolnavi nu mai cumpără nimeni medicamente !!! Ups !!! Mi-e frică să continui …

8. Când se construiește o BISERICĂ este nevoie de un preot care deservește cel puțin 200 de credincioși. Tot ei în mare masură îi asigură salarizarea. Apropo de salariul popilor: Preotul primește de la buget o parte din bani ( vreo 5-6 mil) iar de la parohie își completează veniturile. Atunci când plătește impozitele o face pe toată suma, adică platește Statului, mai mult decât primește !

9. Când se construiește un SPITAL ( dacă se construiește) e nevoie de cel puțin 50-100 de medici și asistente (păi oamenii aceștia trebuie școlarizați, plătiți … dacă cheltuim banii de la buget pe ei, n-or să ne mai rămână pentru autostrăzile fictive, sau alea care pleaca singure la vale, pentru borduri și panseluțe … )

10. Apropo de medici … aproape toți prietenii doctori ( și nu sunt puțini) au plecat sau sunt pe punctul de a pleca din țară ( iar motivul nu este BISERICA ! Este tratamentul jegos pe care STATUL îl are față de ei!)

11 NU sunt bani pentru SĂNĂTATE ! BA DA sunt fooooarte muuuulți bani, dar ATENȚIE cine îi împarte și cum !

12. Nu BISERICA ține posturile blocate în SĂNĂTATE ci … stilourile cu „cerneală magică” ale …( ați ghicit !!! ) acelorași politicieni influenți și ale „funcționarilor de casă”.

 

EPILOG

1. Concluziile vă rog să le trageți fiecare. Este clar cine sunt păpușarii din spatele acestei piese triste, cei care servesc de fiecare dată la „timpul potrivit” melodia pe care încep să țopăie diferiții „formatori” …

2. Am o curiozitate: de ce aceste suflete active ale societății care sunt deranjate de construirea bisericilor nu-și canalizează energia construind de exemplu un spital ??? E simplu: din IPOCRIZIE, scopul lor nu este sa creeze SOLUȚII ci CONFUZII … iar acest lucru le iese foarte bine !

3. AȘADAR, dragilor deschideti ochii și gândiți cu mintea voastră ! Avea dreptate Mark Twain încă de acum 200 de ani : „Dacă nu citeşti ziarele eşti neinformat, dacă le citeşti eşti dezinformat” …

„Cunoașteți Adevărul iar Acesta vă va face LIBERI !”

 

Gânduri de George Grigoriu , jurnalist Realitatea TV

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

7 comentarii la „Biserici vs. Spitale”

 1. Vă fac şi eu un brand: „Nu vrem la penitenciar, vrem la la spital !” „Azi contravenient, mâine pacient!”

 2. Dacă tu te rogi în biserică doar tu ar trebui să plătești pentru asta. Eu nu primesc bani de la stat nici măcar pentru curentul folosit de calculatorul meu. După logica ta ar trebui să primesc bani să îmi cumpăr calculator și jocuri. Sunt pentru oameni, nu? Și sunt mult mai mulți oameni care folosesc calculatoare decât creștini ortodocși.

  „Faceți un calcul simplu: costă mai puțin un cozonac, o sticlă de țuică și un pui recongelat, o data la 4 ani, decăt școlarizarea unui elev timp de 16 ani.”
  De asemenea, o biserică e mai ieftină decât un spital și aduce mai multe voturi. Dar mi se pare că tu consideri asta un lucru bun. De ce lauzi biserica dar critici sticla de țuică și puiul recongelat?

  1. „Dacă tu te rogi în biserică doar tu ar trebui să plătești pentru asta. ” Infantil!
   Ca si cum cei ce nu au automobil sa nu mai plătească impozit pentru sosele sau cei ce isi dau copiii la scoli private sa nu mai plătească impozit pentru construcția de noi scoli de stat. Sau ca si cum as spune ca ateii din România sa-si facă singuri spital, lucru de care nu ar fi in stare, bineînțeles.

   1. Nu merge așa.

    Toți avem nevoie de drumuri. Produsele din magazine nu sunt teleportate acolo.

    Toți avem nevoie de educație. Altfel nu ai cu ce să plătești acel impozit.

    Toți avem nevoie de sănătate. Totuși aș fi de acord în acest caz ca cei care cred în orice formă de „faith healing” să nu plătească pentru spitale și să nu le folosească. Nu vreau să combinăm aceste metode. Nu vreau ca oamenii să mulțumească zeului preferat dacă se însănătoșesc dar să dea vina pe doctori dacă rămân bolnavi. http://4.bp.blogspot.com/_S7AeDLX1tlo/TNujOwbu42I/AAAAAAAAAqQ/o_494oKU96o/s1600/docters+with+borders+withdraw+treatment.png

    Ar trebui să dai exemple cu alte lucruri utilizate de o parte din oameni dar plătite de toți. De exemplu: televiziunea publică.

    1. Toți avem nevoie de biserică. Poate peste o vreme vei vrea sa intri să te închini, atunci îți va părea rău să nu ai unde să faci asta. Stiu că este greu dar încearcă să înțelegi că pentru mine, biserica este la fel de vitală ca un drum sau ca un spital. La fel cum și eu înțeleg că ateii contribuie doar cu o mică parte la construcția de spitale, față de credincioși. Sau de drumuri. Nu aduc în discuție aici faptul că dacă nu cunoști rolul pe care biserica ortodoxă l-a avut de-a lungul timpului pentru păstrarea limbii în care vorbim acum asta denotă o cumplită lipsă de sensibilitate față de trecut. Cel puțin!

     Pe 21 nov. 2015, la 13:14, Disqus a scris:

     1. Toți avem nevoie de biserică? Nu poți ști nevoile altor oameni. https://en.wikipedia.org/wiki/False-consensus_effect
      Poate doar aer și apă. Cică sunt unii care se hrănesc prin fotosinteză.

      „Stiu că este greu dar încearcă să înțelegi că pentru mine, biserica este la fel de vitală ca un drum sau ca un spital.”
      Am fost și eu creștin până am citit biblia. Cunosc senzația. Și ca oricine a scăpat de un viciu simt nevoia să îl elimin din mediul înconjurător. Dar poate ai dreptate. Poate voi uita ce scrie în biblie. Poate mă prinde un preot într-un moment de slăbiciune. Nu pot ști.

      „rolul pe care biserica ortodoxă l-a avut de-a lungul timpului pentru păstrarea limbii în care vorbim acum”

      De fapt eu am o lipsă de sensibilitate pentru limba română, deci asta este un argument împotriva bisericii. Măcar pot să râd de greșelile limbii române până se rezolvă.

      1. Da, 86% dintre români au nevoie de biserica ortodoxă, este o realitate, deal with it. 86% dintre români plătesc impozite ca să țină 0,2% atei în spitale. Ateii singuri nu ar fin în stare să plătească nici măcar costurile unui spital pe lună și ar construi probabil 30 de centimetri de autostradă pe an, dar nu fac caz din asta, cu toții ne bucurăm să ținem din banii noștri atei sau alte culte.
       Ai citit biblia, foarte bine. Și eu am citit cărți. Evanghelia nu este depre citit.
       Dacă nu ești un tip care apreciază istoria sau cultura pot face te rog generalizarea că ateii sunt inculți?

  Comentariile sunt închise.

  Averea Bisericii