Sari la conținut
Prima pagină » Biserici și voievozi pictați pe străzile din Râmnicu Vâlcea

Biserici și voievozi pictați pe străzile din Râmnicu Vâlcea

Profesorul de desen Adrian Luță promovează spiritualitatea și istoria României într-o manieră inedită, pictând stradal voievoizi, sfinți români sau biserici ridicate de ei, motive din ceramica de Horezu sau Sfinxul de pe munții Bucegii, scene din târgurile medievale sau monumente dedicate .

Este binecunoscut în Râmnicu Vâlcea dar și în mediul online unde mulți care au văzut desenele lui au dorit să treacă prin oraș pentru a le vedea și fizic.

Desenele din imagine au fost pictate pe panourile ce mărginesc drumul de lângă faleza municipiului. Sunt 58 de panouri pictate cu o vopsea specială ce le face vizibile noaptea, pe o lungime de 200 de metri. A durat aproape un an realizarea lor iar lucrările au fost făcute cu ajutorul unor copii înscriși la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea.

Pe o altă clădire din zona industrială a orașului pictorul a desenat mai mulți voievozi români: Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vlad Ţepeş, Mircea cel Bătrân, Iancu de Hunedoara, însoțiți de citate inspiraționale.

La Horezu Adrian Luță a desenat mai mulți pereți exteriori cu motivele principale din ceramica de Horezu.

În centrul istoric al orașului Râmnicu Vâlcea pe unele clădiri au apărut portretele Sfântului Antim Ivireanu și Constantin Brâncoveanu, dar și chipurile lui Traian și Decebal, Sfinxul din Carpați sau poetul Anton Pann.

Lucrările pictorului completează estetic zona stradală dar sunt și imagini educative legate de istorie, creștinism și patrimoniu românesc.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii