Sari la conținut
Prima pagină » Biserica ortodoxă din Slovacia va fi sancționată dacă va continua slujbele religioase

Biserica ortodoxă din Slovacia va fi sancționată dacă va continua slujbele religioase

Primul ministru slovac Peter Pellegrini a declarat că este gata să impună sancțiuni Bisericii Ortodoxe din Slovacia.

Pellegrini a amintit că sediul de criză pe care îl conduce a interzis toate evenimentele publice de masă, inclusiv serviciile religioase. Interdicția a intrat în vigoare marți și va continua timp de 14 zile. În timp ce conducerea bisericii catolice din Slovacia a luat măsurile corespunzătoare, Biserica Ortodoxă din Țările Cehe și Slovacia, sub conducerea Preafericitului Mitropolit Rastislav din Prešov, a refuzat să-și anuleze serviciile, relatează postul TA3 TV.

Începând de luni, în Slovacia au existat 7 cazuri cunoscute de coronavirus, relatează RIA-Novosti.

„Sunt surprins și dezamăgit de aceste acțiuni. Biserica există pentru a ajuta oamenii, nu pentru a pune sănătatea publică în pericol în interesul respectării egoiste a tradiției ”, a comentat primul ministru.

Pellegrini a spus că va stărui astfel încât liderii Bisericii Ortodoxe din Slovacia să își schimbe părerile și acțiunile, în caz contrar, autoritățile putând considera acțiunile Bisericii Ortodoxe ca o amenințare la adresa sănătății publice.

„Dacă nu respectă reglementările noastre și își aplică cu încăpățânare propria poziție, voi fi primul care va iniția sancțiunile necesare împotriva acestora”, a declarat el.

Mitropolitul Ratislav a îndemnat, conform site-ului Eparhiei Prešov al Bisericii Ortodoxe a Cehiei și Slovaciei, ca în ciuda fricii de virus creștinii să nu întrerupă comuniunea spirituală.

„Este necesar să subliniem pentru toți cei care se tem că s-ar putea infecta la serviciile divine comune, sărutând icoanele sfinte sau bând dintr-o ceașcă comună, că aceasta nu este și nu va fi niciodată o cauză de boală și moarte. ci, dimpotrivă, este sursa unei vieți noi în Hristos, a iertării păcatelor și a vindecării sufletului și trupului ”.

Astfel, Biserica nu va schimba modul în care administrează Sfânta Împărtășanie, iar cei care se tem de împărtășirea dintr-un singur potir și cu o singură linguriță sunt încurajați să ceară sfaturi părinților lor spirituali cu privire la modul de a-și consolida credința.

În același timp, mesajul părintelui episcop îi încurajează pe cei bolnavi să fie responsabili și să ia în considerare sănătatea altora și să se abțină de la asistența la slujbele religioase. Acesta subliniază că viața ortodoxă îmbină credința cu libertatea și astfel nimeni nu este obligat să se împărătșească sau să venereze icoane.

Biserica ortodoxă se va ruga și va posti pentru cei bolnavi și pentru ca Dumnezeu să-i lumineze pe oamenii de știință să dezvolte un remediu.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Biserica ortodoxă din Slovacia va fi sancționată dacă va continua slujbele religioase”

  1. O pozitie extrem de idioata a Preafericitului. Pune efectiv in pericol viata a mii de persoane in varsta, cred ca asta se incadreaza intr-o categorie de infractiuni pe timp de pandemie. Nu cred ca Dumnezeu cere sa-ti intuneci mintea sa-ti faci rau cu buna stiinta, sau ca in cazul preafericitului – sa faca altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii