Sari la conținut
Prima pagină » Biserica nu construiește doar spitale, instruiește cadre medicale care să slujească persoanele suferinde

Biserica nu construiește doar spitale, instruiește cadre medicale care să slujească persoanele suferinde

Biserica ortodoxă română nu construiește doar spitale și centre medicale ci instruiește și cadre medicale care să slujească persoanele suferinde.

În anul 2016 a fost inaugurată Școala Postliceală Sanitară „Sfântul Nectarie” care este autorizată de Ministerul Educației prin Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). În școala ce își desfășoară educația sub binecuvântarea Sfântului taumaturg Nectarie se pot obține trei calificări profesionale: cea de asistent medical generalist (AMG), de asistent medical de ­farmacie (AMF) sau asistent ­medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare (BFKT).

Școala Postliceală funcţionează în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din București „Nifon Mitropolitul”. Pentru anul şcolar 2019-2020 există 100 de locuri disponibile, mai multe detalii despre înscriere putând fi consultate aici.

Patriarhul României s-a întâlnit ieri, 20 iunie 2019, cu absolvenţii primei promoţii, eveniment ce a avut loc la Palatul Patriarhiei, unde Părinte Patriarh Daniel a felicitat absolvenţii şi le-a adresat un cuvânt de binecuvântare, conform agenției de știri Basilica.

„Mântuitorul Iisus Hristos potrivit Sfintelor Evanghelii este prezent atât în doctorul care îngrijeşte de bolnav, cât şi în bolnav, pentru că spune «bolnav am fost şi M-aţi cercetat» sau «bolnav şi nu M-aţi cercetat» (Matei 25:36-44)”, a spus Părintele Patriarh oferind  mai multe daruri noilor asistenți medicali.

În acest fel sunt completate proiectele Bisericii Ortodoxe Române privind sănătatea publică, cele mai importante programe fiind „Sănătate pentru sate” și „Donează sânge, salvează o viaţă!” în cadrul căruia au fost recoltați de la preoți, creștini, voluntari peste 16.000 litri de sânge.

Potrivit Părintelui Patriarh Daniel, sănătatea este un dar de la Dumnezeu care trebuie „păstrat, cultivat, apărat şi evidenţiat”.

În România funcționează 45 de spitale și centre medicale construite de biserica ortodoxă.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii