Sari la conținut
Prima pagină » Biserică incendiată în Niger

Biserică incendiată în Niger

O mulțime de extremiști musulmani a dat foc unei biserici din Niger în acest weekend în timpul unui protest, relatează AFP. Sâmbătă seara, demonstranții din Maradi, unul dintre cele mai mare orașe, au baricadat drumurile dând foc la anvelope. Conform martorilor aceștia manifestau împotriva arestării imamului Cheick Rayadoune de la moscheea Zaria. La un moment dat aceștia au dat foc și bisericii din cartierul Zaria.

Niger este o țară din nordul Africii cu doar 2% creștinii dintr-o populație de peste 20 de milioane de persoane. Statul nu trebuie confundat vecinul lui din sud, Nigeria, unde 50% din populație este creștină.

Conflictul a fost declanșat de noua lege a cultelor considerată de protestatari a fi „anti-islam”. Ministerul de Interne al Nigerului a declarat pentru AFP că nu există „nimic antiislamic” în noua legislație care a fost realizată prin conlucrarea tuturor cultelor și care este menită să contracareze extremismul. Comisia comună a început în 2017 elaborarea acestei legi iar la sfârșitul lunii aprilie 2019, Consiliul de Miniștri din Niger a adoptat legislația. Proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament pentru a deveni lege.

Imamul Cheick Rayadoune a declarat că a fost dezinformat cu privire la conținutul proiectului de lege, fiind mințit că acesta va impune căsătoria între persoane de același sex. El a fost eliberat și a spus că va corecta eroarea în predica sa din această vineri.

Poliția a reținut 178 de demonstranți musulmani pentru violențele de sâmbătă.

Țara s-a mai confruntat cu violențe anticreștine după publicarea caricaturilor de către ziarul francez Charlie Hebdo în 2015 când au fost ucise zece persoane și au fost distruse multe biserici din capitală și din Zinder, al doilea oraș ca mărime din Niger.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii