Sari la conținut
Prima pagină » Bear Grylls: „Credința în Iisus este ceea ce îmi dă putere”

Bear Grylls: „Credința în Iisus este ceea ce îmi dă putere”

Instructorul de supraviețuire Bear Grylls, cunoscut pentru serialul TV de succes „Man vs. Wild”, și-a dezvăluit o altă latură a lui, anume devotamentul față de credința sa creștină care l-a ajutat să supraviețuiască celor mai dificile provocări ale vieții.

Grylls a scris mai multe cărți despre experiențele sale care sfidează moartea, împărtășind sfaturi de supraviețuire. Dar într-un interviu recent cu Fox News, el a spus că noul său devotament este despre „partea cea mai importantă a vieții sale … credința în Isus Hristos”.

Noua carte, lansată în această vară, este o carte sinceră „Soul Fuel” unde „Bear dezvăluie inspirația care îl ajută să stea puternic și să găsească pace în fiecare zi. Aceste lecturi zilnice – explorarea temelor de prietenie, eșec, curaj, risc și multe altele – ne arată toate cum să ne confruntăm în fiecare zi având un scop și putere ”, se arată în sinopsisul cărții.

„Am scris această carte pentru că încerc să fac ceva în fiecare zi, la începutul zilei … și am notat doar schițe de-a lungul anilor despre lucruri care m-au ajutat … unde îmi găsesc în secret puterea … Este înrădăcinată în învățătura lui Hristos iar totul este despre iubire.”

Fostul militar britanic din trupele SAS a trecut prin numeroase provocări în nenumăratele sale expediții. Odată a crezut că nu va mai merge niciodată după ce a supraviețuit unui accident de parașută cu cădere liberă care l-a lăsat cu spatele rupt pe un vârf de munte. Și-a pierdut un deget în jungla din Vietnam iar în Antarctica, și-a rupt umărul. Iar recent Grylls a intrat într-un șoc anafilactic, după o înțepătură de albine. Acestea nu l-au oprit însă.

„De multe ori nu mă simt foarte puternic. Viața poate fi o luptă. Cu toții simțim asta din când în când. Dar orice putere pe care o am pare să vină în momentele liniștite de la începutul zilei. Vine când sunt de unul singur, în genunchi. Vine de la a-mi lua timp să fiu în continuare cu Dumnezeu … Deci, pentru mine, a începe ziua mea în acest fel mă ajută cu adevărat. Este ca mâncarea. Ca un combustibil bun pentru suflet”, scrie Grylls în cartea sa.

Credința sa continuă este fundalul aventurilor sale, deoarece aceasta îi oferă curajul să continue, mărturisește Grylls reporterului Fox News. Însă „cel mai greu lucru” prin care a trebuit să trăiască este moartea tatălui său când avea doar 25 de ani. Credința sa în Dumnezeu l-a ajutat atunci  să treacă peste clipele grele.

În luna National Geographic a produs un serial numit „Planeta ostilă cu Bear Grylls”, o serie care a sărbătorit creația și frumusețea creației lui Dumnezeu și a sistemelor complexe care lucrează împreună în natură.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii