Sari la conținut
Prima pagină » Bătrâna Maria trăiește ca un pustnic în pădurile Banatului

Bătrâna Maria trăiește ca un pustnic în pădurile Banatului

Bătrâna Maria trăiește ca un sihastru  în pădurile unui munte din Banat, fiind singurul viețuitor la aproape zece kilometri de mers pe jos de primul sat.

La cei 80 de ani s-a obișnuit cu liniștea pădurii și iernile grele, când rămâne practic izolată. 30 de ani de solitudine, de liniște și rugăciune pe vârful muntelui, într-o casă improvizată din lemne, fără curent electric sau apă curentă.  Apă aduce cu bidoanele de la izvorul din apropiere.

Are un singur ajutor, un măgăruș care o slujește ca un prieten apropiat, fiind cel ce merge până în satul Nădrag, cale de 10 kilometri. Bunica Maria nu coboară niciodată de pe vârful de munte, doar măgarul face legătura cu lumea, oamenii din sat cunoscându-l și punându-i pâine în spate.

Maria a rămas singură pe lume după plecarea soțului la Domnul, nu au avut copiii. Atunci a căutat și s-a retras într-un loc cu liniște, un loc unde să se poată ruga în tihnă. Crede că rugăciunea este cea care o susține cu adevărat în această pustie.

Oamenii buni din partea locului sau mai de departe urcă din când în când cu ajutoare pentru viața de zi cu zi și pentru a schimba un cuvânt.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „Bătrâna Maria trăiește ca un pustnic în pădurile Banatului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii