Sari la conținut
Prima pagină » Au fost finalizați peste 6.000 de metri de mozaic în Catedrala Națională

Au fost finalizați peste 6.000 de metri de mozaic în Catedrala Națională

Lucrările la Catedrala Națională se desfășoară și în interior, până în prezent s-au realizat în total 6.300 de metri pătrați de mozaic la Catedrală. Astăzi echipa de pictori specialiști în tehnica mozaicului lucrează la absida sudică a catedralei.

Aplicarea fragmentelor de icoane și finisajele necesare după montarea pe pereții Catedralei sunt executate manual piatră cu piatră. „Aceste intervenții implică foarte multă răbdare și atenție și sunt făcute pentru a corecta zonele afectate în timpul procesului de montare pe perete. Astfel, registrele iconografice sunt aduse la desăvârșire”, au spus cei implicați în realizarea acesteia.

„Dacă vom păstra ritmul de lucru pe care-l avem în prezent în Atelierul de mozaic și vom avea parte de sprijin în această lucrare, de realizare a picturii Catedralei Naționale a României, ne propunem să accelerăm activitatea în următoarea perioadă”, spune pictorul Daniel Codrescu.

Printre scenele pictate în absida sudică se numără Întâlnirea Mariei cu Elisabeta (Luca 1, 40-44), Închinarea magilor, Visul lui Iosif, Fuga în Egipt, sau Nunta din Cana și Iisus binecuvântând copiii, tematica familiei fiind comună acestora.

„Sperăm ca, în primul rând, prin ajutorul lui Dumnezeu și apoi al credincioșilor care își doresc și pot să susțină aceste lucrări, ca până la finalul anului viitor să finalizăm integral pictura în aceste zone ale Catedralei… Lucrurile se complică puțin pentru echipa de specialiști ce lucrează la aplicarea icoanelor în șantier, în special pe perioada iernii, când condițiile de lucru se îngreunează din cauza frigului.”, a explicat Daniel Codrescu.

„De aceea, noi sperăm și ne dorim din tot sufletul ca să putem să avansăm cât mai mult cu execuția interioară a lucrărilor de pictură pe perioada verii acestui an. Avem nădejde în Bunul Dumnezeu și în oamenii care au credința și bunăvoința de a susține pictura Catedralei, pentru îndeplinirea acestui ideal creștin și românesc”, a adăugat pictorul.

Realizarea picturii și mozaicului din Catedrala Națională poate fi susținută material prin SMS la 8822 cu mesajul „Pictura” în valoare de 2 EUR (nu se aplică TVA) valabil în: Vodafone, Orange și Telekom.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii