Sari la conținut
Prima pagină » Atacul din orașul sirian Suqailbya: mesajul Patriarhiei Române

Atacul din orașul sirian Suqailbya: mesajul Patriarhiei Române

Duminică cinci copii și profesoara lor au fost uciși în curtea bisericii Sfinții Petru și Pavel din orașul sirian Suqailbya. Aceștia veniseră la școala creștină duminicală pentru copii, alți șase copii au fost răniți în același atac.

Patriarhia României a adresat un mesaj Patriarhului Ioan al Damascului  în care constată cu întristare și îngrijorare că tot mai mulţi creştini, de toate vârstele, cad victime violenţei şi urii, acte săvârște din păcate adeseori în numele credinţei. Redăm mai jos mesajul difuzat de agenția Basilica:

„Preafericirea Voastră,

Hristos a înviat!

Cu profundă întristare, am aflat despre atacul terorist produs zilele trecute asupra satului creştin ortodox Suqailbya, de lângă oraşul Hama, unde au murit 5 copii nevinovați, împreună cu un adult, în clădirea școlii bisericii din localitate şi care au fost înmormântați în ziua de duminică, 12 mai 2019.

Constatăm cu deosebită îngrijorare că tot mai mulţi creştini, indiferent de vârstă, din diferite părţi ale lumii, cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură şi, din nefericire, de multe ori, însăşi credinţa este adusă ca argument în săvârşirea acestor acte abominabile împotriva darului sacru al vieţii care vine de la Dumnezeu.

În aceste momente de suferinţă, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor ucişi și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți.

Cu frăţească dragoste în Hristos Domnul Cel înviat,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.”

Biserica Antiohiei a fost încâ din primele secole ale creștinismului una dintre cele cinci patriarhii, alături de Roma, Constantinopol, Alexandria și Ierusalimul. Reședința patriarhiei se afla în Antiohia/Antakya, astăzi în Turcia. Reședința se găsește astăzi la Damasc, în Siria, și d in decembrie 2012 are ca patriarh pe Preafericitul Părinte Ioan al X-lea al Antiohiei și al întregului Orient.

Biserica Ortodoxă a Antiohiei este considerată continuatoarea comunității creștine fondată în Antiohia de către apostolii Petru și Pavel, care sunt ocrotitorii săi. Primul său episcop a fost Sfântul Pavel.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii