Sari la conținut
Prima pagină » Arizona: Artiștii creștini nu pot fi obligați să facă invitații de nuntă pentru căsătoriile de același sex

Arizona: Artiștii creștini nu pot fi obligați să facă invitații de nuntă pentru căsătoriile de același sex

Curtea Supremă din Arizona a hotărât că firma a două artiste creștine nu poate fi forțată de o ordonanță a orașului să facă invitații de nuntă pentru căsătoriile de același sex, în virtutea libertății de conștiință.

Cazul Brush & Nib versus City of Phoenix a fost foarte mediatizat iar decizia cele mai înalte instanțe din Arizona este binevenită deoarece Joanna Duka și Breanna Koski, proprietarii Brush & Nib Studio, au fost supuse unei presiuni publice, firma lor fiind în pericol de a fi suspendată. Acest caz este important deoarece ordonanțele locale pe criterii de antidiscriminare nu se pot suprapune principiului libertății de conștiință a persoanei.

Judecătorul Andrew Gould a concluzionat că orașul Phoenix „nu își poate aplica ordonanța” pentru a forța Brush & Nib să „creeze invitații de nuntă personalizate care sărbătorește ceremonii de nuntă de același sex, cu încălcarea credinței religioase a artiștilor”, menționează Christian Post.

„Duka, Koski și Brush & Nib… au dreptul de a refuza exprimarea unor astfel de mesaje în temeiul articolului 2, secțiunea 6, din Constituția Arizona, precum și a Legii privind exercitarea liberă a religiei în statul Arizona”, a declarat judecătorul.

„Credințele lui Duka și Koski despre căsătoria între persoane de același sex pot părea de modă veche sau chiar jignitoare pentru unii. Dar garanțiile liberei exprimări și libertății religioase nu sunt doar pentru cei care sunt considerați suficient de iluminați, avansați sau progresivi. Sunt pentru toți.”

În 2013, primăria Phoenix a adăugat o ordonanță intitulată „Discriminarea în spațiile de cazare publice”, care interzicea discriminarea în locurile de cazare publice împotriva oricărei persoane din cauza rasei, culorii, religiei, sexului, originii naționale, stării civile, orientării sexuale, identității de gen sau expresie sau dizabilitate. ”

Numită și secțiunea Codului orașului § 18.4 (B), ordonanța avea o scutire religioasă, dar nu includea întreprinderile. O încălcare a legii poate duce la până la șase luni de închisoare.

În mai 2016, Duka și Koski au intentat un proces împotriva orașului Phoenix privind ordonanța. În septembrie judecătorul Curții Superioare din Arizona s-a pronunțat împotriva cererii lor de a bloca executarea legii, la fel în octombrie iat Curte de Apel în iunie 2018 a spus că cele cele două artiste „nu au reușit să demonstreze că secțiunea 18-4 (B) își încarcă substanțial credința religioasă”.

Ajutați de reprezentanții „Alianței În Apărarea Libertății” – ADF, artiștii au făcut apoi apel la Curtea Supremă din Arizona în iulie a anului trecut. „Artiștii nu ar trebui să fie obligați să creeze opere de artă contrar convingerilor lor fundamentale și, cu siguranță, nu amenințați cu amenzi penale și cu închisoarea”, a declarat Jonathan Scruggs, avocat senior al ADF.

„Breanna și Joanna sunt fericite să proiecteze artă personalizată pentru toți oamenii. Dar pur și simplu se opun să fie forțate să-și toarne inima, sufletul, imaginația și talentul în crearea de mesaje care le încalcă conștiința.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii