Arheologii au descoperit biserica construită pe locul casei Apostolilor Petru și Andrei

Arheologii au descoperit biserica construită pe locul casei Apostolilor Petru și Andrei

|
08/11/2021
|
0 comentarii
|

Potrivit tradiției creștine, în satul Betsaida a fost ridicată o biserică pe locul unde era casa apostolilor Petru și Andrei, pe țărmul Mării Galileii. Urma acestei biserici a Apostolilor se pierde în istorie în jurul anului 1.000.

Un grup de arheologii însă susțin că au găsit satul Betsaida și biserica legendară. În timpul săpăturilor desfășurate de Steven Notley de la Colegiul Nyack și a lui Mordechai Aviam de la Colegiul Academic Kinneret din Galileea, cercetătorii au descoperit un edificiu din perioada bizantină. Urmele de mozaic arată că este vorba despre o biserică importantă. Decorațiile și inscripțiile în mozaic au fost făcute undeva la sfârșitul secolului al V-lea sau începutul secolului al VI-lea.

Biserica pare să fi fost distrusă de un cutremur, probabil cel din 749, și în mod misterios a fost „îngropată”. Deasupra au fost construit de-a lungul traseului structurii inițiale a clădirii un acoperământ fără uși. Nu era nicio modalitate de a intra. De ce s-ar fi putut face acest lucru este destul de greu de înțeles, poate pentru a putea fi protejată și restaurată mai târziu. Cert este că ea poate fi astăzi reconstituită cu frumoasele elemente de decorațiune din perioada începutului creștinismului.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: