Al-Shabaab îi avertizează pe toți creștinii să plece din nord-estul Keniei

Al-Shabaab îi avertizează pe toți creștinii să plece din nord-estul Keniei

|
03/03/2020
|
0 comentarii
|

O miliție locală a „ordonat” creștinilor să plece din trei județe din nord-estul Keniei pentru a permite musulmanilor locali să obțină toate locurile de muncă locale, potrivit observatorilor internaționali citați de The Christian Post.

„Profesorii musulmani, medicii, inginerii și tinerii absolvenți din provincia de nord-est sunt șomeri. Nu este mai bine să le oferiți o șansă? Nu este nevoie de prezența necredincioșilor “, a declarat șeful Ali Dhere, purtătorul de cuvânt al miliției Al-Shabaab, într-un clip audio postat online, referindu-se la județele Garissa, Wajir și Mandera.

Al-Shabaab este afiliat Al-Qaeda din Somalia. În clipul de 20 de minute, purtătorul de cuvânt a cerut somalezilor refugiați în Kenya să îi alunge pe toți non-musulmanii dacă nu pleacă singuri. Majoritatea persoanelor care trăiesc în cele trei județe sunt somalezi care au fugit în Kenya din cauza războiului și a violenței din Somalia.

„Nu este o veste nouă, comportamentul unor persoane de aici au sugerat întotdeauna că vor să plecăm”, a spus un purtător de cuvânt al comunității creștine de aici Cosmas Mwinzi. Creștinii lucrează în toate sectoarele, de la sănătate la educație a specificat Mwinzi.

În ianuarie, trei profesori creștini au fost uciși în orașul Kamuthe din județul Garissa în timpul unui atac asupra unei școli primare despre care se crede că a fost efectuat de Al-Shabaab. Drept urmare, mulți profesori s-au transferat în alte școli din afara celor trei județe estice.

„Este o veste groaznică pentru creștinii care trăiesc și lucrează în estul Keniei”, a declarat Nathan Johnson. „Creștinii trăiesc deja cu teamă,… cu această amenințare, este clar că al-Shabaab va spori atacurile asupra creștinilor”.

Kenya este pe locul 44 din punct de vedere al persecuției creștinilor, conform Open Doors USA.

Al-Shabaab a luptat ani de zile pentru a răsturna guvernul somalez. Grupul a fost responsabil pentru atacurile din ambele părți ale graniței cu Somalia și Kenya.

În aprilie 2015, Al-Shabaab a luat cu asalt campusul Universității Garissa, 148 de persoane fiind ucise în atac. Militanții au separat musulmanii de non-musulmani și au executat toți studenții non-musulmani.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: