Sari la conținut
Prima pagină » Al doilea proces împotriva interdicției Slujbei de Înviere. Un activist împotriva religiei – apărător al MAI

Al doilea proces împotriva interdicției Slujbei de Înviere. Un activist împotriva religiei – apărător al MAI

În paralel cu procesul intentat de judecătorul Ioan Petrescu mai există un proces împotriva interdicției participării la slujbele religioase, inițiat de un doctorand al Facultății de Teologie.

Procesul s-a desfășurat vineri, 10 aprilie, și alături de reprezentantul MAI a venit și domnul Emil Moise, profesor din Buzău cunoscut pentru acțiunea intentată la CCR împotriva orei de religie și campania pentru interzicerea slujbelor de deschidere de an din școli.

Domnul Moise a fost de față datorită unei cereri de intervenție în favoarea MAI, deci practic s-a prezentat ca apărător al ordonanței de urgență.

După un proces lung de două ore și jumătate instanța a infirmat din păcate demersul juridic al tânărului teolog.

Interesant este că domnul Emil Moise a menționat în timpul procesului faptul că asociația sa făcut o campanie pentru a convinge factorii decizionali să mențină restricțiile ce prevăd închiderea bisericilor din România.

Conform unui participant a afirmat chiar că le-a propus celor de la MAI forma finală, care apare în ordonanțele de urgență.

În contextul a ceea ce a spus, închiderea bisericilor este practic  un act de ostilitate a unei asociații seculariste. Demersul său ar fi trebuit să ridice semne de întrebare în MAI având în vedere articolul 9, alin. 1 din Legea nr. 489/2006 a cultelor, care spune clar că “statul este neutru față de orice credință religioasă sau ideologie atee”.

Procesul a avut miză importantă și pentru MAI deoarece „dacă domnul teolog ar fi câștigat procesul oamenii ar fi putut participa nestingheriți la slujbele religioase, ritualul împărtășirii s-ar fi putut oficia fără restricții (și virusul Cpv-10 s-ar fi putut răspândi la fel), iar ministrul Afacerilor Interne probabil ar fi fost demis sau și-ar fi depus demisia”, cum a scris și Emil Moise pe pagina de socializare.

Astfel creștinii au ajuns peste noapte de partea adversă a Ministerului Apărării și asociației cu viziuni ateiste.

De asemenea într-o altă afirmație profesorul secularist din Buzău vorbește despre o campanie făcută la Cotroceni prin consilieri: „Un alt mare pas obținut, de data aceasta, la cel mai înalt nivel. Discursul Domnului Președinte al României de ieri după amiază vine după demersurile noastre susținute timp de o săptămână. Demersurile au fost demarate sâmbăta trecută și au pornit cu schițe transmise pentru discuții cu unii dintre consilierii din prima linie. Luni am depus un demers oficial la Președinția României, strict pe atribuțiile Domnului Președinte…

Următorul demers a fost adresat Avocatului Poporului. Marți am înregistrat un nou demers la Primul Ministru și un altul la Ministrul Afacerilor Interne. Toate cu direcție clară: Președintele României. Abia ieri am obținut intervenția Președintelui României: măsurile restrictive nu vor fi relaxate, iar slujbele religioase nu vor putea fi organizate cu public”.

În acest context putem spune că situația de față este departe de o normalitate a raportului statului cu valorile creștine, la nivelul de sinceritate existent de exemplu în Bulgaria sau Georgia.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

4 comentarii la „Al doilea proces împotriva interdicției Slujbei de Înviere. Un activist împotriva religiei – apărător al MAI”

  1. Un om care face jocurile vrasmasului. Trebuie sa lucreze si diavolul cumva. Stiti ca diavolul în neștiința sa ne poate ajuta să ne mantuim daca stim cum sa biruit ispita. Asa ca Domnul acesta își va lua si el dreapta pedepsire împreună cu cu diavolul căruia îi slujește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii