Sari la conținut
Prima pagină » Actorul Silviu Biriș: „Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze! Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie.”

Actorul Silviu Biriș: „Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze! Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie.”

Actorul Silviu Biriș a postat un mesaj în care critică decizia autorităților de a interzice accesul credincioșilor la biserici: „În atenția celor care și-au asumat deciziile unei țări. Vă faceți părtași la moartea unui popor. Închizând bisericile, închideți «Spitalele Sufletelor». Voi aveți acum de lucru. Dar noi ce facem?! Vă privim încarcerați cum vă faceți și faceți planuri de salvare.

Lăsați-ne și pe noi să vă ajutăm! Lăsați-mă și pe mine să mă salvez! Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze! Altfel veți fi responsabili nu pentru 70 sau 100 sau 1.000 de decese, ci pentru milioane. Nu vă mai raportați doar la cele materiale, văzute, raportați-vă și la suflet, la cine vă dă viață și vă ține în viață!

Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie. Suntem oameni!… Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!”.

Silviu Biriș este angajat al Teatrului Național I.L.Caragiale din București și a jucat în mai multe producții pentru cinematograf, ultima fiind „Restul e tăcere” realizat de Nae Caranfil. În calitate de interpret a înregistrat albumul „Bucureștiul meu iubit”. Este totodată și student la Facultatea de Teologie din București.

În Rusia și Bulgaria, bisericile au fost menținute deschise credincioșilor. Mirenii care vin la biserică sunt îndemnați să poarte măști de protecție, să mențină o distanță de siguranță iar personalul dezinfectează regulat icoanele, podeuau și strănile.

Serbia și Georgia au menținut de asemenea slujbele religioase pentru credincioși dar acestea se fac de regulă în curtea bisericii.

În Grecia nu se mai fac slujbe religioase decât în mănăstiri, în România se fac doar de către preot și strană.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Edi Dumitrache