Sari la conținut
Prima pagină » Sfântul Luca al Crimeei – Două recente întâmplări minunate din Grecia

Sfântul Luca al Crimeei – Două recente întâmplări minunate din Grecia

Micuțul Ilie a fost diagnosticat că suferă de leucemie în 2016. Părintele Sosipatru, unchiul micuțului băiat, se afla deja de mai multe luni lângă nepotul său, într-un spital din Atena, avându-l alături pe coslujitorul său, părintele Grigorie. Starea sănătății pruncului a fost luni de-a rândul critică, iar medicii nu le dădeau prea multe speranțe celor din familie. Părintele Sosipatru și cei din familia lui și-au pus toată nădejdea lor în Sfântul Luca Doctorul. Cântau în fiecare zi paraclisul sfântului, în speranța unei minuni.

Părinții aveau credința că Sfântul Luca poate interveni și au stăruit în rugăciune. Părintele Sosipatru povestește: „Micuțul Ilie era bolnav de câteva luni, iar medicii l-au diagnosticat cu leucemie. Eu, împreună cu părintele Grigorie, făceam cu schimbul la spitalul unde se afla. În ajunul adormirii Sfântului Luca, adică în 10 iunie, părintele Grigorie a plecat seara târziu din spital pentru a se odihni, lăsându-mă pe mine în locul lui… După ce m-am așezat lângă micuțul Ilie, privindu-l, am început pentru încă o seară să mă rog Sfântului Luca: „Sfinte Luca, tămăduiește-l pe robul tău Ilie… Sfinte Luca, tămăduiește-l pe robul tău Ilie… Sfinte Luca, tămăduiește-l pe robul tău Ilie…”

Nu am terminat bine să-mi închei rugăciunea și mi-a sunat telefonul… Era părintele Grigorie, care, cu o voce înspăimântată, emoționată, tremurândă și în același timp veselă, îmi spune: – Părinte Sosipatru… Sfântul Luca a mai făcut o minune!

Ce se întâmplase? După ce a plecat din spital, părintele Grigorie a luat un taxi ca să ajungă acasă… Cu puțin înainte de a ajunge la destinație, taximetristul necunoscut l-a întrebat:
– Părinte, toate bune?
Părintele Grigorie răspunde mecanic:
– Toate bune…

Taximetristul, insistând, l-a întrebat din nou:
– Părinte, toate bune?
Părintele Grigorie, nedorind să continue conversația cu necunoscutul șofer de taxi și crezând că din obișnuință pune această întrebare, mai ales că l-a văzut îngrijorat, a răspuns din nou tăios:
– Toate bune…

Atunci, taximetristul îi spune:
– Părinte Grigorie, acest copil de care vă îngrijiți și care nu este al dumneavoastră o să se facă bine.
Buimăcit pentru o clipă, părintele Grigorie îi răspunde acestui necunoscut întrebându-l:
– De unde știți despre copil, despre mine și despre toate acestea?
Iar taximetristul îi răspunde:
– Părinte, nu întreba prea multe… Aceasta să știți, că acest copil de care vă îngrijiți și care nu este al dumneavoastră o să se facă bine.

La aceste cuvinte, taxiul s-a oprit, iar părintele Grigorie, de-a dreptul șocat, i-a dat contravaloarea călătoriei necunoscutului care știa totul. Taximetristul luă banii, dădu restul și dispăru.

Nu știu dacă acest taximetrist a fost Sfântul Luca sau dacă sfântul a vorbit prin intermediul acestui om; ceea ce știu însă este că micuțul Ilie, din acea seară, de la acea oră, a început să fie din ce în ce mai bine… Sfântul Luca Doctorul l-a tămăduit.”

Micuțul Ilie este încă o minune vie de-a Sfântului Luca, Arhiepiscopul Simferopolului, Doctorul și Tămăduitorul care atinge și cutremură orice inimă.

„Totul a mers bine iar ganglionii limfatici s-au retras”

Sfinții sunt Hristos prelungit în veacuri, spunea cu ani în urmă Sfântul Iustin Popovici. Ei nu fac minuni cu puterile lor proprii, ci Însuși Dumnezeu se preaslăvește în faptele minunate întâmplate la moaștele lor sau ca urmare a rugăciunii către ei.

Astfel, tămăduirea Lui se prelungește prin ei chiar și până astăzi, ei fiind crinii înfloriți ai pustiei contemporaneității noastre profund împătimite și secularizate. Una dintre verigile acestui lanț sfânt este Sfântul Luca al Crimeei, mare martir și mărturisitor ortodox, geniu providențial al Bisericii și medicinei vremii sale, unul dintre cele mai recente daruri făcute de Dumnezeu fiilor Lui de azi.

Una dintre mărturisirile personale legate de cele mai recente minuni ale acestui mare sfânt provine de la o elevă din Grecia, din anul 2016: „Sunt o fată de 19 ani și aș dori să vă povestesc ce se petrece cu Sfântul Luca, Doctorul Crimeei, pentru a afla despre aceasta cât mai mulți oameni. Anul acesta am avut examenele naționale și chiar în perioada examenului mi s-a ivit din păcate o problemă la gât, mai precis la ganglionii limfatici.

Ne-am dus la un medic, însă mi-a dat din păcate un antibiotic greșit, încât am ajuns să nu mai pot sta în picioare din cauza durerii de stomac. Durerea creștea în fiecare zi…, până când bunica mea mi-a adus o iconiță cu Sfântul Luca. Nu îl cunoșteam pe Sfântul Luca și de aceea am citit toată viața lui. A doua zi, durerea ajunsese la cote extreme, până când am început să mă rog sfântului și să pun iconița în locul în care mă durea.

La scurt timp după aceea, m-am ridicat și am putut să stau în picioare fără nici o problemă, după o săptămână întreagă de durere. Doar după câteva zile, am vizitat Mănăstirea Panaghia Dobra din Veria, unde se găsesc moaște ale sfântului. Apoi, totul a mers bine, ganglionii limfatici s-au retras și am trecut cu bine examenele mele naționale. Acum câteva zile însă, am simțit o jenă în locul în care erau ganglionii limfatici și m-am neliniștit. Se făcuse seară și eram întinsă; l-am rugat pe sfântul să nu se întâmple același episod ca atunci, și să nu o facă neapărat pentru mine, cât pentru mama mea, căci n-aș fi putut să o mai văd așa de speriată ca atunci pentru mine.

Chiar în clipa aceea, am simțit o atingere ușoară, dinăuntrul meu, chiar în locul care mă durea, iar durerea s-a diminuat în câteva secunde. Știam și simțeam că a fost sfântul! Vă doresc ca acest sfânt să vă ajute și pe voi, așa cum ne-a ajutat mie și familiei mele, și cu siguranță altor mii de oameni!”

Mărturii traduse și publicate de  Ionuț Aurelian Marinescu în Ziarul Lumina. Mai multe dintre aceste noi minuni mijlocite de Sfântul Ierarh Luca al Crimeei se pot citi în cartea „Noi minuni ale Sfântului Luca al Crimeei”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Sfântul Luca al Crimeei – Două recente întâmplări minunate din Grecia”

  1. Si eu am primit ajutorul Sfântului , nici eu nu l-am cunoscut înainte de operație, cumnata mea mi-a spus la telefon ca va citi acatistul Sfântului pentru mine ca să-l ajute pe medicul chirurg la operație, apoi in timpul operației care a durat aproape 3 ore s-a întâmplat ceva, am auzit medicul chirurg strigând “ ah nu nu” , atunci eu am chemat speriata pe Sfantul “ Sfinte Luca ajuta-l pe doctor! Anestezistul m-a întrebat daca mi-e bine si cu cine vorbesc, ( am strigat pe românește si el nu a înțeles limba ) eu i-am spus atunci in germana ca l-am chemat pe Sfantul Luca din Crimeea, să-mi ajute. Atunci in câteva minute doctorul a strigat “daaaa” si eu am vazut cât de repede a intervenit Sfantul si ca am trecut momentul dificil cu bine. Anestezistul vroia sa știe cine este acest Sfânt si ce a făcut , asa ca am vorbit cu el pina au terminat operația , i-am spus ca Sfantul este chirurgul care a scris primul tratat complet de chirurgie, ca a operat toată viața lui fără nici o greșeală, apoi când ma transportau din sala de operație mi-a zis ca se bucura mult ca m-a cunoscut, era foarte entuziasmat si bucuros.Vroia sa știe ce credință am si de unde vin.❤️ Operația a avut loc in Elveția, unde locuiesc cu copiii de peste 11 ani si lucrez ca asistenta medicală. Sfantul Luca din Crimeea împreuna cu toți Sfinții tămăduitori si făcători de minuni sa ajute tuturor bolnavilor !🙏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii