400 de altare ortodoxe românești în Italia

400 de altare ortodoxe românești în Italia

|
03/06/2021
|
0 comentarii
|

Comunitatea de români din Italia are la ora actuală aproximativ 1.200.000 de persoane. Dintre aceștia 100.000 fluctuează, mergând la lucru și spre alte țări. Odată cu venirea românilor în peninsula italică, aceștia au luat cu ei biserica întemeind parohii ortodoxe locale, din Veneția până în Sicilia.

Părintele episcop Siluan a spus într-un interviu recent pentru Agenția Basilica de existența a 280 de parohii ortodoxe în Italia, la care se adaugă alte 10 parohii în formare. Pe lângă acestea mai funcționează 130 de filii, în total numărul locurilor de slujire fiind de peste 400 de locuri de slujire.

„Eu primeam remarci pozitive de la primari, de la prefecți, de la episcopii sau preoții catolici pe care îi întâlneam. Vorbeau elogios și în mod pozitiv despre prezența românilor, despre hărnicia lor, despre credința lor și despre dorința de a se integra în realitatea italiană”, a spus PS Siluan.

Marea majoritate a clădirilor folosite pentru desfășurarea slujbelor religioase au fost primite în comodat gratuit de la primărie sau de la episcopia catolică locală, dar există și 40 de proprietăți ale bisericii ortodoxe române de aici.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: