Sari la conținut
Prima pagină » Legea bătăii inimii a dat șansa să se nască pentru 4.500 de bebeluși din Texas

Legea bătăii inimii a dat șansa să se nască pentru 4.500 de bebeluși din Texas

Conform asociației Family Research Council după o lună de la intrarea în vigoare a „Legii bătăilor inimii” din Texas, pentru aproximativ 150 de vieți nenăscute a fost evitat avortul în fiecare zi, ceea ce înseamnă că aproximativ 4.500 de bebeluși vor avea ocazia să se nască din cauza legii.

„Legea bătăilor inimii” funcționează în statul american Texas și apără viața bebelușilor din uterul mamei după primele șase săptămâni de viață, moment în care se poate detecta bătăile inimii fetale. Potrivit estimărilor Institutului Charlotte Lozier, interdicția de 6 săptămâni ar putea salva peste 33.000 de vieți în anul următor, dacă va rămâne în vigoare.

Legea a rezistat mai multor încercări de anulare din partea organizațiilor susținătoare a avortului. Avocații pro-avort au făcut mai multe intervenții după trecerea sa de către legislativul statului Texas și semnarea de către guvernatorul Abbott în primăvară. Membrii lobby-ului avortului, conduși de Planned Parenthood, au solicitat Curții Supreme a SUA să blocheze legea înainte ca aceasta să poată intra în vigoare. Cu toate acestea, printr-o decizie 5-4, Curtea a confirmat legea cu privire la tehnicitatea procedurală, permițându-i să intre în vigoare.

Legea din Texas a fost însoțită de o strategie de asistență și pregătire a mamelor prin aproximativ 230 de centre de resurse pentru sarcini care răspund nevoilor mamelor, mai mult decât în oricare alt stat.

Legea Texas Heartbeat Act a inspirat și alte state americane, acțiuni legislative similare desfășurându-se în Arkansas, Florida, Indiana, Mississippi, Dakota de Nord și Dakota de Sud.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii