Sari la conținut
Prima pagină » Prim-ministrul bulgar: Ajutorul poate veni numai prin Dumnezeu. Biserica este bine să rămână deschisă

Prim-ministrul bulgar: Ajutorul poate veni numai prin Dumnezeu. Biserica este bine să rămână deschisă

Primul ministru Boiko Borisov a susținut într-o conferință de presă ținerea bisericilor din Bulgaria deschise.

Conform declarației pentru jurnaliști, între dânsul și mitropoliți există un fir roșu de comunicare, aceștia îl susțin în campania pentru prevenirea pandemiei și fac tot ce se poate pentru ca lăcașurile de cult să fie mereu dezinfectate și să nu existe aglomerări.

Ministrul s-a poziționat împotriva solicitărilor unur organizații ateiste care cereau ca bisericile să fie sigilate. Acesta a spus că în aceste vremuri biserica este cea care dă curaj și întărește voința celor credincioși.

Boiko Borisov și-a făcut semnul crucii și a spus că ajutorul poate veni numai prin Dumnezeu și a spus că merge să se roage și el.

Comandamentul de Urgență a făcut mai multe recomandări Bisericii dar deciziile a rămas să le ia Sfântul Sinod în funcție de evoluția situației. Toți preoții din Bulgaria s-au conformat noilor norme de funcționare

Biserica ortodoxă din Bulgaria este una dintre bisericile autocefale ale ortodoxiei iar patriarhul Bisericii Bulgariei este Preafericitul Neofit.

În Bulgaria, dar și în Grecia, Sfântul Nichifor cel lepros a apărut unor creștini și le-a indicat ca parte a pregătirii spirituale împotriva pandemiei să primească Sfânta Împărtășanie.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii