Sari la conținut
Prima pagină » Arhiepiscopia Clujului oferă spații de carantină și hrană persoanelor aflate în autoizolare

Arhiepiscopia Clujului oferă spații de carantină și hrană persoanelor aflate în autoizolare

Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate în mod direct de epidemia de coronavirus, Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujulu oferă în mod gratuit, prin cele patru cantine sociale pe care le are, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice și bolnave, aflate în autoizolare, informează părintele Bogdan Ivanov care este responsabil din partea biroul de presă al Arhiepiscopiei.

De asemenea, sunt puse la dispoziția autorităților publice, pentru cazarea persoanelor în carantină, spații în Centrul Misionar Social „Ioan Bunea” din Sângeorz Băi, un centru cu o capacitate de 70 de locuri. La nevoie se poate suplimenta rapid numărul de spații de carantină prin 200 de locuri la Mânăstirea Parva din Bistrița-Năsăud, respectiv 70 de locuri la Mănăstirea Piatra Craiului din Cluj.

Preoții vor săvârși sfintele slujbe respectând normele de igienă și condițiile de siguranță pentru credincioși, pe cât posibil în aer liber.

Preoții se vor implica în sprijinirea persoanelor din parohie aflate în autoizolare și le vor oferi hrană la domiciliu și asistența spirituală de care aceștia au nevoie.

Cantinele sociale implicate în această campanie sunt:

1. Cantina „Sfântul Arhidiacon Ștefan” (Cluj-Napoca, Str. Aleea Moldoveanu nr. 3; tel: 0733070590)

2. Cantina parohiei „Sfânta Treime” (Cluj-Napoca, Str. Bisericii Ortodoxe nr. 10; tel: 0723690203)

3. Cantina „Sfânta Mc. Filofteia” (Bistrița, Piața Unirii nr. 9; tel: 0749404795)

4. Cantina Fundației „Protopop Aurel Munteanu” (Huedin, Str. Protopop Aurel Munteanu nr. 23; tel: 0364800568; 0748191670).

Și în Giurgiu, Baia Mare sau Neamț biserica a oferit logistică pentru organizarea în condiții bune a măsurilor de carantină.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!