Sari la conținut
Prima pagină » 31 de călugări de la Mănăstirea Putna, internați cu forme ușoare de coronavirus

31 de călugări de la Mănăstirea Putna, internați cu forme ușoare de coronavirus

31 de călugări din obștea mănăstirii Putna au fost duși în noaptea de joi spre vineri la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, fiind diagnosticați pozitiv cu coronavirus, conform ziarului local Obiectiv de Suceava.

Călugării au fost transportați noaptea trecută cu mai multe ambulanțe. Întreaga comunitate de la Putna a fost testată după ce un bărbat muncitor care locuia în cadrul mănăstirii a murit săptămâna trecută și a fost decisă o anchetă epidemologică.

Toți cei 31 de monahi aduși la Spitalul Județean Suceava nu au forme grave ale bolii, mulți dintre acștia fiind asimptomatici. Probabil aceștia s-ar fi recuperat în condiții de carantină, la mănăstire, dar s-au supus protocolului sanitar.

În data de 5 mai, un călugăr de la Putna a fost confirmat cu o formă gravă de coronavirus și transferat cu elicopterul la Institutul ”Matei Balș”.

Și mănăstirea Dragomirna a fost în carantină, două maici din obște fiind bolnave de coronavirus. Acestea s-au recuperat cu bine iar acum mănăstirea a ieșit din carantină.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii