31 de călugări de la Mănăstirea Putna, internați cu forme ușoare de coronavirus

31 de călugări de la Mănăstirea Putna, internați cu forme ușoare de coronavirus

|
15/05/2020
|
0 comentarii
|

31 de călugări din obștea mănăstirii Putna au fost duși în noaptea de joi spre vineri la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, fiind diagnosticați pozitiv cu coronavirus, conform ziarului local Obiectiv de Suceava.

Călugării au fost transportați noaptea trecută cu mai multe ambulanțe. Întreaga comunitate de la Putna a fost testată după ce un bărbat muncitor care locuia în cadrul mănăstirii a murit săptămâna trecută și a fost decisă o anchetă epidemologică.

Toți cei 31 de monahi aduși la Spitalul Județean Suceava nu au forme grave ale bolii, mulți dintre acștia fiind asimptomatici. Probabil aceștia s-ar fi recuperat în condiții de carantină, la mănăstire, dar s-au supus protocolului sanitar.

În data de 5 mai, un călugăr de la Putna a fost confirmat cu o formă gravă de coronavirus și transferat cu elicopterul la Institutul ”Matei Balș”.

Și mănăstirea Dragomirna a fost în carantină, două maici din obște fiind bolnave de coronavirus. Acestea s-au recuperat cu bine iar acum mănăstirea a ieșit din carantină.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: