25 de preoţi mireni care s-au împărtășit împreună cu ÎPS Pimen sunt negativi

25 de preoţi mireni care s-au împărtășit împreună cu ÎPS Pimen sunt negativi

|
30/04/2020
|
0 comentarii
|

Arhiepiscopul Pimen a oficiat Sfânta Liturghie și s-a împărtășit cu Sfintele Taine din același potir cu mai mulți clerici, atât în noaptea de Înviere, dar chiar și în ziua în care a fost confirmat ca având noul coronavirus.

Cu toate acestea cei 25 de preoţi din diferite parohii, care au fost identificaţi în cadrul anchetei epidemiologice efectuate de autorităţile sanitare sucevene ca fiind contacţi ai Arhiepiscopului Pimen, au rezultate negative la testarea SARS-CoV-2, conform agenției Basilica. Niciunul dintre aceștia nu au contactat coronavirus deși s-au împărtășit din același potir și au slujit în același altar cu ÎPS Pimen.

Directorul DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a confirmat astăzi pentru presa locală, că toate testele celor 25 de preoţi sunt cu rezultat negativ pentru COVID-19.

Pentru personalul mănăstirii şi căminului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” au fost testate 37 de persoane. în cadrul anchetei epidemiologice efectuate în cazul infectării cu SARS-CoV-2 a IPS Pimen, şase au avut rezultat pozitiv, iar celelalte au fost negative.

Au fost testate de asemenea 22 de persoane din cadrul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi 15 persoane din Căminul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, fiind găsite 6 rezultate pozitive și 31 negative.

Cum spuneam într-un alt articol, toți părinții de la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou s-au împărtășit în noaptea de Înviere: „Cu toții s-au împărtășit dintr-un potir, afară de unul singur, părintele diacon, care a facut paracliserie si s-a îngrijit de buna randuială a slujbei. Din toti cei testați, unul singur a ieșit pozitiv, și acesta este tocmai părintele care NU s-a împărtășit din potirul ținut de ÎPS Pimen”.

Doamne ajută!

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: