Sari la conținut
Prima pagină » 12 mărturii despre sprijinul primit la Cuvioasa Parascheva

12 mărturii despre sprijinul primit la Cuvioasa Parascheva

„Pentru prima dată am venit acum trei ani. Este al treilea an de când vin la Cuvioasa Parascheva. În primul an când am venit, toata puterea Sfintei m-a ajutat foarte mult. Eram foarte necăjită și supărată. Când am ajuns acasă, m-am culcat. Am auzit la poartă o voce de bărbat. Mi-a adus o comandă cum nici n-am visat. M-a ajutat mult, enorm, in primul an…

Aveam probleme mari financiare. Aveam niște datorii groaznice, groaznice. Am o firma și prin comanda aceea, numai Sfânta știe cât m-a ajutat. Și-i mulțumesc din tot sufletul meu. Și toata viața am s-o chem în rugăciunile mele.”

(Puia Cârstoiu, Balș, jud. Olt)

Cu ani in urmă, cînd am fost în primul pelerinaj, stînd in asteptare douăsprezece ore,după drumul de la Constanta pînă la Iași, am trăit miracolul bucuriei in preajma Sfintei. Am trăit 36 de ore fără o clipă de somn ,dar nu am simțit o clipă de oboseală.

Am trăit misterul trăirii creștine , alături de oameni care acolo toți eram la fel: fericiți, învăluiți de o noapte senină, calmă, învăluiți de o aripă primitoare, care ne-a dat bucuria speranței că ne va fi mai bine, primind câte ceva din taină Rugăciunii colective!

(Doina Lazarof)

Acum doi ani , neavând buletin de oraș ci de comună foarte apropiata de Iași nu am putut întra…inițial am stat in fata Catedralei vreo câteva seri și am protestat împreună cu toți acei care veneau și erau în situația mea.

Cind a fost ziua de 14 octombrie, ploua afară foarte tare și mergând înspre serviciu seara în tramvai fiind , îmi trece prin gînd faptul că eu am legitimație de serviciu care m-ar ajuta să întru..cobor imediat în stație merg cu umbrela direct în fața porții la jandarmi și le arăt legitimația pe care era trecută adresa UM unde lucrez și care avea și tricolor pe ea !

Mă întreabă de buletin, le zic , că serviciul meu e în Iași iar eu în Iași locuiesc ! Alt jandarm zice: „Haideți Doamnă intrați sărut-mâna” … Deși sunt de aici din Iași , merg des la ea, Sfânta Cuvioasă Parascheva nu m-a lăsat chiar de ziua Ei sa nu o vizitez! I-am mulțumit și am lăsat și pomelnice de la prieteni care nu au putut ajunge!

(Mihaela Popovici)

Sunt 11 ani de cind am avut o problema cu fata mea care la rindul ei avea o fetita de 10 ani. Era o situatie grava și sanse putine de viata, era internata la Spitalul Militar la chirurgie.Toti medicii imi dadeau putine sperante…

La Sfânta Parascheva mergeam și o rugam să îmi ajute fata, sa o salveze ,avea o fetita care avea nevoie de mama, durerea era foarte mare…

Stăteam în genunchi și o imploram sa o salveze, Doamne si acum parca simt acea durere insuportabila doar când povestesc. Fata mea s-a salvat ..totul este bine si nu mai are probleme iar nepotica studenta la medicina. Știu ca Sfânta Parascheva m-a ajutat si mi-a ascultat rugaciunile mele, ale ei si fetitei. Când am plecat din Iasi dupa 3 saptamini de suferinta cu fata am cumparat icoana cu sfinta care am pus-o in valiza si am adus-o cu mine in casa din Italia. Toată viața mea voi mulțumi sfintei și lui Dumnezeu pentru tot!

(Antonica-Maria Hudita)

Copilul nostru avea o boală psihică nevindecată de medici

Copilul nostru Dacian era în clasa a XII-a și având o boală psihică nevindecată de medici, am fost sfătuită să cercetam sfintele mănăstiri, să ne rugăm mai mult…

Cu toate că începuse anul școlar, el nu putea să frecventeze cursurile, pentru că era sub medicamente și avea insomnii. Și a venit cu soțul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Eu eram la școală, deci nu puteam să fiu prezentă alături de copil. Sunt profesoara… Peste tot am persistat ani îndelungați, pentru că știam că Dumnezeu pentru păcatele noastre ne pune la încercare.

Si în acel an vă spun că a avut darul ceresc de a se închina atât moaștelor Cuvioasei Parascheva, cât și moaștelor Sfântului Apostol Andrei, cel ce ne-a creștinat pe noi… Și din acel moment copilul nostru nu a mai avut probleme. Și-a terminat cu bine bacalaureatul, a urmat facultatea, este profesor acum.

Eu sunt nevrednică să-i mulțumesc Cuvioasei Maici și Maicii Domnului, cărora ne rugăm permanent, pentru darurile cu care ne-a binecuvântat, pentru că copilul nostru este sănătos. Deci, n-a mai avut probleme niciodată și speram, ne rugam încontinuu, ca cel rău să se depărteze de noi… Din clasa a VII-a, până când a terminat liceul, vă dați seama, sunt ani îndelungați și nu ne-am pierdut credința, speranța și aceasta ne-a mântuit.

Un sfat pe care vreau să-l dau mamelor îndurerate, care au asemenea probleme… Să nu căutam să răspundem răului cu rău. Niciodată nu m-am rugat ca răul să se răsfrângă asupra celor care ne-au făcut nouă rău, ci m-am rugat pentru sănătatea noastră, pentru ca să ne izbăvim de păcatele noastre, mila lui Dumnezeu să coboare asupra noastră și să ne mântuiască.

Și asa am ajuns sa zicem ca suntem o familie care am pus început de pocăință.. Încă suntem ispitiți, încă avem multe păcate, dar încercăm să punem început bun.

(Elena Feier, Ineu, jud. Arad)

Fetița noastră a fost în comă și era tot așa, în ajun de Cuvioasa. Si cand am ajuns la Spitalul Sfanta Maria am ajuns noaptea (m-a ajutat cineva si am ajuns cu masina) si aici facea convulsii, ca era intoxicata. Luase niste pastile, nu stiu ce-a-nghitit ea din greseala, avea cinci ani…

Si cand am venit noi, tot timpu’ ne rugam, suntem credinciosi. Si era ajunu’ Cuvioasei, deci a doua zi era ziua Ei. Si toata noaptea… deja facea convulsii, spume la gura… Tot ma rugam la Cuvioasa.

Sa stiti ca toata noaptea am stat in genunchi, ca trebuia s-o pazesc, c-avea perfuzia la cap si-am pazit-o toata noaptea. Si si-a revenit. Deci, a doua zi pe la 4-5 trageau clopotele si plangeam si-am zis: „Sfanta cat e de aproape si totusi atat de departe”, ca nu puteam s-ajung.

Si fetita si-a revenit … Si de-atunci, de cate ori vin in Iasi, orice treaba as avea, intai merg la Cuvioasa, ma-nchin si-mi merge foarte bine.

(Mirela Slatina, com. Popesti, jud. Iasi)

„Eu am crezut c-ai murit, dar ai murit și-ai înviat!”

Este un domn, il cheama Corneliu, fecior de preot, a invatat la Liceul Sadoveanu. Si in timpul acela, la Mitropolie se faceau reparatii, ca s-a daramat. Si provizoriu au dus-o pe Sfanta la Sfantu’ Gheorghe, aici, in curte. Si dupa ce s-au terminat reparatiile, Corneliu, de care va spun, si cu Cotescu, baieti de preoti, credinciosi, au luat-o pe Sfanta de la Sfantu’ Gheorghe, pe umar și o aduceau aicia (in catedrala – n.n.). A doua zi dimineata, singura, se ducea la Sfantu’ Gheorghe inapoi. Trei zile la rand.

Pana n-au venit niste calugari credinciosi, n-a vrut sa stea. Ati inteles ca ea nu accepta pe oricine.

Tot el mi-a spus ca atunci cand era seceta mare o luau pe umeri și n-ajungeau in Piata Unirii (in centrul Iasiului – n.n.) si… ploi torentiale… El mi-a spus.

Cu copiii mei a facut minune ca i-a atras la credinta… O doamna disperata a apelat la medici, fara nici un rezultat și Sfanta Parascheva a vindecat-o de cancer.

Cea pe care o avem noi aici, Sfanta, nu valoreaza echivalentul ei cu aur sau cu briliante.

(Elena Georgica, 78 ani, economista, Iasi)

Cand am fost la racla, am vazut demonizati vindecati la Sfanta. Asta e ceea ce am vazut eu cu ochii mei. Și cum diavolii marturiseau pe Hristos prin demonizati.

(Parintele Isidor, Manastirea Sfanta Treime, Bals, jud. Olt)

Dadeam admiterea la facultate și era un timp foarte scurt, vreo doua săptămâni, până la examen. Și, practic, nu aveam timp sa invat toata anatomia sistemului nervos, care era foarte complicata. Și m-am dus la Sfânta și m-am rugat cu lacrimi in ochi: „Nu-mi trebuie nimic. Desculț să fiu, dar să intru la facultate”.

Și intr-adevar, am rugat-o pe Sfanta, daca-mi da ceva din sistemul nervos, sa-mi dea maduva spinarii. Și unul din subiecte, cand am intrat la examen, a fost maduva spinarii. Atunci mi-am dat seama ca a fost o minune a Sfintei Parascheva.

(anonima, Iasi)

Parintele Onufrie, fiind aici la Mitropolie, s-a dus in fata. Și tocmai o bagau in biserica pe Cuvioasa, cand un preot a zis: „Parinte, ia-o ca o scap. Și parintele cand a luat-o era usoara ca un fulg. Se gandea dansul ce pacate l-or fi apasand pe celalalt de se facuse atat de grea.

(Melania Todirica, Bacau)

Aveam un fibrom și trebuia sa ma operez a doua zi. Și seara am venit la Sfanta pentru prima data… Și am scapat de operatie, Sfanta m-a vindecat. N-am mai avut nimic pana-n ziua de astazi.

(Adela, Botosani)

Anul trecut am venit in autocar de la Galați, cu o doamna, Maria, care s-a operat la mijloc, undeva. A stat sase luni de zile in spital. Verișorul ei a operat-o, fiind medic.

Și cand s-a externat, a zis: „Eu nu vreau să mă duceți acasă, decât dacă ajung la Cuvioasa Parascheva”. Și șoferul care trebuia s-o ia cu mașina a zis: „Ei, asta-i buna! După ce că-i târziu, unde ne mai întindem?”. „Nu, că eu de-aicia nu plec!”

Și-atunci când s-a dat jos din mașina în fața Mitropoliei, s-a simțit mai bine și-a-nceput să meargă. Și pentru ca era Mitropolitul Daniel la slujba, când a ajuns in fata sfintelor moaște, fiind înconjurată de un grup, a zis că nu a stropit-o și pe dânsa cu aghiazmă.

Și-atunci a strigat și a zis: „Prea-Sfintia Voastra, vă rog să mă stropiți și pe mine cu sfanta aghiazma!”. Și când a plecat, a urcat singura-n masina (acolo unde e operata are o proteza de plastic) și spunea ca atunci când a venit la control, dupa trei luni de zile, nu a recunoscut-o verișorul ei care a operat-o și tot o ocolea.

I-a zis: „Eu am crezut c-ai murit, că n-ai mai dat nici un semn de viață. Dar ai murit și-ai înviat!”.

(Tincuta Mandea, Galati)

Mărturiii din comentariile paginii Averea Bisericii și din volumul realizat de Dr. Iuliana Bancescu

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii