Sari la conținut
Prima pagină » 12 creștini uciși, un cuplu răpit de la biserică în timpul nunții în Nigeria

12 creștini uciși, un cuplu răpit de la biserică în timpul nunții în Nigeria

Luna trecută tribul de musulmani Fulani din nord-vestul Nigeriei au ucis 12 creștini și au răpit un cuplu din locașul de cult exact când se desfășura slujba de cununie religioasă.

Drama s-a întâmplat în satul Tegina Kabata din județul Shiroro, conform The Christian Post . Odată cu aceștia au fost răpiți și alți membri ai comunității creștine din acest sat.

„În timp ce parohul oficia slujba nunții, fulanii au luat cu asalt biserica și i-au luat pe toți cei care nu au putut să scape din clădirea bisericii, inclusiv mireasa și mirele”, a spus un martor. „Cinci creștini din acel sat au fost uciși în atacurilor efectuate de către fulani”.

Alți doi creștini au fost uciși în satul Gidigori, din județul Rafi, la 20 aprilie, a declarat un locuitor. Alții au fost răniți în satele Madaka și Sabon Gari ale județului, în perioada 20-21 aprilie, a spus el.

Anunțul a venit în aceeași zi în care parohul bisericii din statul Kaduna din nord-centrul Nigeria a fost răpit. După ce au speriat sătenii cu împușcături în aer, fulanii au pătruns noaptea în casa lui Emmanuel Iliya Agiya și l-au luat cu ei.

În satul Zakkan, Abel Danjuma, în vârstă de 40 de ani, a fost ucis iar cei doi frați ai săi, răniți.

„Păstorii au blocat și ruta Abuja-Jos din satul Zakkan și au răpit două tinere care călătoresc din Abuja în statul Taraba. Ulterior, fetele au fost salvate și eliberate de creștini din satul Zakkan care au plecat în urmărirea păstorilor și au salvat fetele ”, a povestit un localnic.

La 30 ianuarie, Christian Solidarity International (CSI) a emis un avertisment de genocid pentru Nigeria, solicitând membrului permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să ia măsuri. CSI a emis apelul ca răspuns la „creșterea valurilor de violențe îndreptate împotriva creștinilor nigerieni și a altora clasificate drept„ infideli ”de către militanții islamiști din regiunile nordului și centurii centrale a țării”.

Nigeria s-a clasat pe locul 12 pe lista „World Watch Doors Open 2020” a țărilor în care creștinii suferă cea mai mare persecuție, dar pe locul doi în funcție de numărul creștinilor uciși pentru credința lor,  după persecuțiile anticreștine din Pakistan.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii