10 filme de văzut când ești în carantină

10 filme de văzut când ești în carantină

|
16/04/2021
|
1 comentariu
|

Doamne ajuta ! Cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, părintele Paul ne propune o listă cu „10 filme de văzut când ești în carantină”. Ideea acestei inițiative este ca, pe lângă programul duhovnicesc de rugăciune și post, „să oferim creștinilor o alternativă ziditoare la social-media și TV. Cu nădejdea că vă va fi folositor, părintele Paul”.

1.     „Ostrovul” – Un film artistic de excepție, calificat de critici ca fiind o capodoperă a ultimilor decenii, care aduce societății moderne suflul autentic al trăirii ortodoxe. Ostrovul este un film creștin ortodox care poate aduce în sufletul fiecărui om un gând bun, o cugetare la cele sufletești, la cele veșnice.

2.     „Vindecarea fricii. Sfântul Luca al Crimeei” – Film artistic bazat pe istoria vieții medicului chirurg, omului de știință și Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscop de Simferopol și Crimeea. Sfântul Ierarh Luca al Crimeii a fost un strălucit medic chirurg și om de știință, una dintre cărțile sale de medicină devenind manual de referință pentru mai multe generații..

3.    „Prietenul meu, îngerul” – Film artistic rusesc de excepție. Nu contează vârsta privitorului caci filmul se adresează sufletului care… nu îmbătrânește. Un film despre un înger (SERAPHIM) care coboară din cer pentru a ajuta o fată (SASHA) sa devină mai bună.    

4.  „Confesiunile unui samurai” – Un preot ortodox, Părintele Nicolai (Cary-Hiroyuki Tagawa), fratele unui șef Yakuza, este atras într-un război mafiot în Japonia. El scapă și se refugiază în micuțul sat rusesc Glubokoe, unde, după un timp, constată că războiul l-a găsit din nou.

5.    „Minunea” – În 1956, întreaga societate din regiunea Samara a Rusiei era zguduită de un fenomen „paranormal” petrecut în văzul lumii şi imposibil de camuflat, ce sfida din temelii concepțiile materialismului științific: a fost supranumit de popor „Înțepenirea Zoiei”.

6.     „Viața Sfintei Maria Egipteanca”  – Film artistic

7.     „Monahul și demonul”   – Povestea unui monah demonizat care nu-și găsește scăparea în nici o mănăstire, în nici o nevoință, în nici o Taină…. O poveste care ne poartă parcă, pe firul ei lăuntric, duhovnicesc, înapoi la originea creștinismului; ca și cum monahismul ortodox ar face o călătorie la izvorul său, pentru a-și reîmprospăta sensul și, mai ales, puterea.

8.     „Andrey Rublyov” – Un film răscolitor asupra condiției umane, având ca bază viața pictorului de biserici Andrei Rubliov.

9.     „Sfântul Vasile cel Mare – Leul lui Hristos /„Nu ești singur” – film documentar realizat de televiziunea greceasca ET1.       

10. „Viața Sfântului Apostol Pavel” – Film artistic, o impresionantă dramă inspirată din viața Apostolului Pavel.  La puțin timp după răstignirea lui Iisus, Saul din Tars – un dușman de temut al creștinilor tot mai numeroși pornește pe urmele lor, pe drumul Damascului, unde temporar își pierde vederea. Cu ajutorul Lui Dumnezeu nu doar recapătă lumina ochilor,  ci şi descoperă adevărata credință.  Saul va fi botezat sub numele de Pavel şi se va alătura celorlalți Apostoli pentru a propovădui adevărul cel veșnic viu. 

Vizionare cu folos sufletesc!

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Un comentariu la “10 filme de văzut când ești în carantină

  1. Me says:

    Andrei Rubliov / Andrey Rublyov (1966), subtitrat în română – https://www.dailymotion.com/video/x4okht4

Leave a Reply

%d bloggers like this: