Sari la conținut
Prima pagină » 10.228 de copii săraci au fost pregătiți de școală prin biletele vândute la spectacolul „Inimo” de la Iași

10.228 de copii săraci au fost pregătiți de școală prin biletele vândute la spectacolul „Inimo” de la Iași

La Iași s-a desfășurat un eveniment fără precedent, trei zile de spectacole pentru a strânge bani pentru pregătirea de școală a 10.228 de copii din familii nevoiașe.

„Avem de pregătit de școală 10.228 de copii. Să oferim 10.228 de bucurii! Să aducem 10.228 de zâmbete!” a scris părintele Dan Damaschin în numele Asociației Glasul Vieții ce a organizat festivalul, un eveniment cu nume foarte sugestiv – INIMO.

Pe stadionul din Copou s-au adunat doar sâmbătă peste 20.000 de oameni, fără a-i pune la socoteală pe prichindei, oameni cu voie bună și inimă mare. Biletul a fost de fapt o donație pentru copii iar familiile cu mulți copii, persoanele cu dizabilități, copiii sub 14 ani au intrat liber.

Smiley, care a fost unul dintre artiștii ce au urcat pe scenă, a spus: „A fost fantastic, au venit foarte mulți oameni, s-au bucurat, au cântat, au fost de toate vârstele de la cei mici, la cei în vârstă, atmosferă foarte frumoasă. Le mulțumim mult că au venit și că au donat bani pentru copii”.

Un alt artist, Cornel Ilie de la VUNK a spus după spectacol: „Am simțit încărcătura celor care au venit aici să ajute așa cum pot ei. Puterea de a pune ceva în picioare și de a strânge atâta forță în același gând!”.

Copiii mai mici s-au bucurat să se întâlnească cu Circul de Stat din Chișinău sau cu trupa Zurli, cei mai mari i-au putut asculta pe Connect-R, Ștefan Bănică Jr. sau Andra.

Părintele Dan Damaschin și voluntarii asociației „Glasul Vieții” se îngrijesc de aproape 3.000 de familii sărmane în care cresc 11.000 de copilași. „Sunt prea mulți micuți nevoiași. Nu ar fi trebui să existe niciunul care să nu aibă hrană, hăinuțe, încălțăminte, rechizite. Nu ar fi trebuit… ”  a scris părintele.

Ajutorul pentru copiii a fost colectat și la Biserica Maternității „Cuza Vodă” și la cele 12 corturi care au fost amplasate în orașul Iași.

Ajutorul poate fi oferit în continuare pe contul Asociației ,,Glasul Vieții”, RO41RNCB0178156773130001 (LEI) sau la adresa Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610, pr.dandamaschin@yahoo.com .

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii