Sari la conținut
Prima pagină » 10.000 de sibieni la slujba de Bobotează din Piața Mare. „Fiţi biruitori! Bucuraţi-vă împreună cu Hristos!” a spus IPS Laurențiu

10.000 de sibieni la slujba de Bobotează din Piața Mare. „Fiţi biruitori! Bucuraţi-vă împreună cu Hristos!” a spus IPS Laurențiu

Peste 10.000 de sibieni au participat de Bobotează la slujba de sfinţire a apei din Piaţa Mare a Sibiului la care a participat și ÎPS Laurențiu Streza.

“Slujba aceasta de sfinţire a apei ne arată întâi de toate care a fost miracolul cel mare pe care l-a simţit întreaga omoenire. Întreg cosmosul s-a cutremurat când a văzut pe creator atingându-se de creatură, când a văzut pe fiul lui Dumnezeu întrupat venind şi intrând în apa Iordanului în chip de rob, plecându-se, umilindu-se în faţa robului său, în faţa lui Ioan şi cerând botezul.

Apele s-au sfinţit, totul s-a cutremurat, Iordanul şi-a întors cursul înapoi, tocmai pentru ca întreaga făptură să-l cinstească pe cel care şi-a asumat şi sfinţirea naturii şi sfinţirea lumii căzută în păcat. Toate lucrurile acestea minunate au fost confirmate de tatăl cel ceresc.

Iată-ne, ce binecuvântare deosebită a revărsat asupra noastră Mântuitorul Iisus Hristos, astăzi, în ziua de Bobotează. Păstraţi curajul şi forţa de a ne lupta, de a birui toate încercările ce vin asupra noastră! Fiţi biruitori! Bucuraţi-vă împreună cu Hristos! Cereţi milă şi ajutor şi mulţumiţi!”, a încheiat mitropolitul Ardealului.

Alături de ÎPS Laurenţiu Streza a slujit un sobor de preoți iar credincioșii au putut lua acasă peste 10.000 de litri de apă sfinţită la final.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii