„Vin hoții!”

„Vin hoții!”

|
12/01/2021
|
0 comentarii
|

Aveam un nene pensionar care totdeauna la Ajunuri ne batjocorea: ce căutați, hoților, pe la casele oamenilor?

Mă înfrânam să nu-i răspund dar mă termina emoțional pe toată ziua. Uneori îi explicam că nu cerem niciun ban, că sfințim casele, că binecuvântăm oamenii și locurile. Sute de oameni curați și luminoși, și era de ajuns un lunatic, că îmi strica ziua. Dascălul îmi zicea: să nu mai sunăm la el. Dar eu: sunăm, poate s-o întoarce vreodată la Dumnezeu.

Anu ăsta, sunăm, nimic. Într-un târziu, omul răspunde. Avusese un AVC foarte grav. Limba îi atârna din gură. A sărutat de zece ori Crucea de lemn. Nu se putea exprima, dar lacrimi îi curgeau din ochi. Am izbucnit și eu în plâns. L-am luat în brațe. “Au venit hoții, nene”. Omul se frângea în plâns. Lasă, tataie, că Maica Domnului o să te ierte pentru păcatele matale. Omul nu-mi mai dădea drumul. Ce distanțare, ce separare?

Cât de infinit ne iubește Dumnezeu și nu ne lasă să ne prăbușim în iad, ci îngăduie puțină suferință pe pământ, ca să ne spălăm sufletele cu lacrimi.

Text al părintelui Ioan Istrati, preot în Arhiepiscopia Tomisului, lector la Universitatea Ovidius din Constanța

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: