Veșnica pomenire, Vlădica Amfilohie! Să ne vedem în Rai!

Veșnica pomenire, Vlădica Amfilohie! Să ne vedem în Rai!

|
02/11/2020
|
0 comentarii
|

Șirul se întindea pe sute de metri, în noapte. Ore în șir creștinii ortodocși din Muntenegru au așteptat la privegherea arhipăstorului lor, părintele mitropolit Amfilohie. Deopotrivă tineri și vârstnici, familii, membri ai galeriilor de fotbal sau oameni simpli, de la țară. Tot mai mulți credincioși au venit în liniște la Catedrală, să îi aducă o floare și un gând bun arhipăstorului.

„Secole de-a rândul, acest ținut a avut în aceeași persoană și mitropolit și voievod. Așa au putut rămâne ortodocși într-o mare otomană”, spune părintele Alin Câmpean.

Mitropolitul Amfilohie a moștenit biserica din Muntenegru în ultimele zile ale comunismului. Mai erau doar 20 de bătrâni, slujind ca preoți, multe biserici erau în ruină. După 30 de ani de păstorire, părintele lasă în urmă sute de preoți și monahi în Muntenegru, comunități puternice de creștini, sute de biserici și capele restaurate.

Mitropolitul Amfilohie spunea într-un cuvânt că una dintre cele mai vechi biserici de la Cetinje, fosta capitală a Muntenegrului, a fost ridicată de niște „ciobani vlahi” , aromânii din Balcani. O genealogie asemănătoare primei biserici din București, biserica ciobanului Bucur din capitala noastră. Cumva suntem legați de biserica din Muntengeru, de comunitatea creștină de aici.

Veșnica pomenire, părinte arhipăstor Amfilohie! Doamne ajută să ne vedem, cu toții, în Rai!

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: