Vaccinarea în Muntele Athos

Vaccinarea în Muntele Athos

|
06/04/2021
|
0 comentarii
|

În momentul de față accesul pelerinilor în Muntele Athos este total interzis, singura variantă de a ajunge în regiunea monastică fiind cea umanitară, cu ajutoare pentru mănăstiri.

Sfânta Chinotită, care este consiliul ce conduce Sfântul Munte, a trimis săptămâna trecută o scrisoare către mănăstirile athonite prin care s-a hotărât interdicția de a primi pelerini.

În document se precizează și aspectul legat de delegații referitor la ierarhii ce au vizitat Muntele Athos. Scrisoarea spune că între membrii delegațiilor au fost semnalate cazuri de coronavirus.

Din păcate situația existentă a dus la decizia ca sărbătorile pascale să se prăznuiască în mănăstiri fără oaspeți.

În muntele Athos s-au înregistrat mai multe cazuri de monahi athoniți infectați, recent fiind identificate 30 de cazuri.

Vaccinarea a început în Sfântul Munte în luna martie. O parte din mănăstiri nu s-a înscris pe listele de vaccinare, deoarece comunitatea de călugări a fost infectată anterior și dețin anticorpi. Există și monahi din mănăstiri athonite ce s-au înscris pe lista de așteptare pentru vaccinare, în principal de la șase din cele douăzeci de mănăstiri.

În Athos călugării se vaccinează în funcție de cum decide și se informează fiecare, de propria conștiință. Există o listă de așteptare, cererile călugărilor și lucrătorilor de aici fiind de aproximativ 500 de doze. În regiunea autonomă locuiesc aproximativ 3.000 de persoane.

Sfatul unui părinte duhovnic român de aici a fost de a păstra discreția față de decizia personală a fiecăruia.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: