Un oraș din Texas votează împotriva avortului, declarându-se „sanctuar al copiilor nenăscuți”

copil

Un oraș din Texas votează împotriva avortului, declarându-se „sanctuar al copiilor nenăscuți”

|
14/06/2019
|
0 comentarii
|

Un consiliu municipal din orașul Waskom a declarat miercuri, 12 iunie, orașul un „sanctuar pentru copii nenăscuți” și a interzis procedurile de avort.

Mișcarea precede un alt proiect de lege pe care legislatorii din Texas îl au pe agendă, anume reglementarea ca medicii să aibă grijă de bebelușii născuți în viață după avorturi nedorite. Avorturile nu sunt permise în statul Texas după 20 de săptămâni, raportează The Washington Post.

Waskom se află pe granița dintre statele Texas și Louisiana și este primul oraș din Texas care declară o astfel de măsură. Din acest moment toate organizațiile care efectuează avorturi și ajută pe alții să obțină avorturi în numele unei „sănătăți a reproducerii”, sunt considerate organizații criminale, a comentat Mark Lee Dickson, președinte al asociației Right to Life of East Texas.

Primarul orașului Waskom Jesse Moore a declarat că indiferent dacă orașul este dat în judecată, sunt gata să meargă la Curtea Supremă pentru această lege. Chiar dacă orașul nu are bani pentru acest proces „Dumnezeu va avea grijă”, a relatat acesta conform Daily Signal.

Luna trecută, consiliul municipal din orașul Roswell, New Mexico, a votat 7-1 pentru a-și promova propria rezoluție de declarare a orașului drept sanctuar al copiilor nenăscuți.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *