Un lider politic din India a propus sterilizarea creștinilor

creștinism

Un lider politic din India a propus sterilizarea creștinilor

|
20/06/2019
|
0 comentarii
|

Creștinii și musulmanii reprezintă o amenințare pentru hinduși și „ar trebui să fie obligați să se supună sterilizării”, a declarat într-o conferință de presă Sadhvi Deva Thakur, vicepreședintă a partidului hindus Mahasabha, informează AsiaNews.

Pentru Thakur, „populația musulmanilor și a creștinilor crește zilnic” și aceasta a fost temă de campanie în 2016 când recensământul a arătat că populația hindusă a scăzut sub 80%.

Părintele Felix Anthony a denunțat această provocare și a spus pentru AsiaNews că există o „nouă generație de politicieni slobozi la gură care se bucură de protecție din partea guvernului de astăzi.”.

Situația reală este că musulmanii și creștinii din India sunt minorități religioase. Astfel din totalul de 1,4 miliarde de cetățeni indieni, 27,8 milioane s-au declarat creștini, adică 2,3%. Musulmani sunt în număr de 172,2 milioane sau 14,2%. Hinduismul este religie majoritară cu aproximativ 966,3 milioane de persoane, adică  79,8% din populație.

John Dayal, secretar general al Consiliului creștin al Indiei, a spus că adepți ai organizațiilor naționaliste hindu, prin cereri de tipul sterilizării musulmanilor și a creștinilor sau schimbarea regulilor de rezidență sunt de fapt pentru „anihilarea și ștergere din peisaj” a acestora.

La începutul anului 2019 a fost prezentă în India o misiune ortodoxă în urma căreia mai multe mii de indieni au primit Taina Botezului. Este a doua venire a grupului misionar, anul trecut având loc o serie de conferințe și mai multe comunități cerând oficial să devină creștini ortodocși. Din păcate datorită unor tulburări grupul misionar nu a putut ajunge la cei 45.000 ce își doreau botezul.

 

 

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *