TVR a cerut bani pentru transmiterea Festivalului Enescu. Postul de televiziune al Patriarhiei va transmite gratuit festivalul simbol

Corul-de-Copii-Radio_deschidere-Enescu-2015-1

TVR a cerut bani pentru transmiterea Festivalului Enescu. Postul de televiziune al Patriarhiei va transmite gratuit festivalul simbol

|
23/06/2019
|
1 comentariu
|

Festivalului Enescu este cel mai important proiect cultural românesc al anului 2019. Este un festival cu anvergură internațională, binecunoscut în Europa și pe alte continente, eveniment prin care atât opera marelui compozitor român George Enescu, cât și alte valori ale culturii române sunt promovate și ajung să fie cunoscute pe mapamond. O dovadă a recunoașterii sale internaționale sunt personalitățile care în fiecare an vin și revin pe scena festivalului bucureștean.

În acest context televizunea publică, partenerul tradițional al festivalului, a refuzat să susțină evenimentul la standardele din anii anteriori.  În acest context televiziunea Trinitas a oferit echipa sa de transmisii live, cu 20 de camere de televiziune, în plus transmițând pe internet la standard HD pentru toate televiziunile ce vor să preia concertele festivalului. „Toate concertele vor fi pe internet. Plus că ne interesează calitatea foarte bună a imaginii – să dăm la alte televiziuni internaționale. Sunt lucruri pe care cu TVR, cu părere de rău, nu am putut să îl facem, în afară de un concert. Spre deosebire de TVR (vor fi) 20 de camere, în loc de 12 la Sala Palatului, 12, în loc de 6 la Ateneu”, a explicat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Enescu.

„Principalul motiv al schimbării este acela că ni s-au cerut bani. TVR cerea exclusivitate. Trinitas a spus că vor da tuturor celor interesați să transmită concerte”, a mai spus directorul festivalului.

În acest context, cu un buget infim față de cel al televiziunii publice, televiziunea Patriarhiei reușește să preia și să difuzeze un eveniment de onoare pentru cultura română, dovedind încă o dată că acolo unde există interes și respect pentru valoare, există și o bună chivernisire a resurselor.

În imagine deschiderea unei ediții anterioare a festivalului de către Corul de Copii Radio.

 

 

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Un comentariu la “TVR a cerut bani pentru transmiterea Festivalului Enescu. Postul de televiziune al Patriarhiei va transmite gratuit festivalul simbol

  1. Sorin Melinte says:

    E aberant. Marile televiziuni publice serioase sunt obișnuite nu sa ceara, ci sa plătească sume enorme pentru dreptul de a retransmite concerte de importanta celor din Festival. Aberant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *