Suedia nu acordă azil refugiaților creștini

swedish-flag-2377235_960_720

Suedia nu acordă azil refugiaților creștini

|
08/06/2019
|
0 comentarii
|

În ciuda faptului că țările nordice au o politică deschisă față de migrație, în Suedia se manifestă o ostilitate specifică împotriva creștinilor care solicită azil din Orientul Mijlociu deși aceasta poate fi o chestiune de viață și de moarte, informează LifeSiteNews.

Jacob Rudenstrand, secretar general al unei organizații creștine suedeze, scrie în The Stream că o revizuire recentă a 619 de cazuri de azil care implică convertiți creștini din Afganistan a avut ca rezultat 70% respingeri, motivul fiind deosebit de vag, anume mărturisirile de credință creștină au fost considerate false, în contextul în care părăsind islamul aceste persoane își riscă viața dacă rămân în patria lor.

Creștinii care solicită azil în Suedia sunt supuși unui adevărat examen pentru a se determina dacă sunt adevărați creștini, prin întrebări complexe la care nici măcar persoanele cu pregătire nu au reușit să le răspundă în totalitate. „În cazul în care testul nu este efectuat, înseamnă deportare.”

Mai rău, spune Rudenstrand, este că guvernul adesea ignoră bisericile care garantează credința refugiaților. El adaugă că perspectivele unui solicitant de azil depind în mare măsură de acel partid politic care controlează jurisdicția. Judecătorii, numiți de Partidul Democrat al Suediei, dă verdicte împotriva creștinilor convertiți în proporție de 93% a spus acesta.

Există și alte probleme pentru creștinii suedezi, în Suedia există o presiune asupra preoților ce refuză căsătoriile unisex, în școli se interzic lecțiile biblice și rugăciunile înainte de masă iar guvernul a încercat să forțeze moașele să participe la avorturi, informează LifesiteNews.

Alte țări europene au arătat o ostilitate similară cu convertiții creștini din țările musulmane. În martie, Biroul de Stat al Regatului Unit a refuzat inițial cererea de azil a unui creștin iranian pentru că el a pretins că s-a convertit deoarece creștinismul era „despre pace, iertare și bunătate”.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *