SUA: O nouă biserică românească în New Jersey

SUA: O nouă biserică românească în New Jersey

|
03/05/2022
|
0 comentarii
|

Duminică, 1 mai, a fost sfințită în Statele Unite o biserică din lemn în stil maramureșean pentru comunitatea de creștini ortodocși din Long Valley, New Jersey.

Frumoasa biserică a fost dedicată serbării momentului a 100 de ani de la Marea Unire a Principatelor române, chiar dacă a fost sfințită anul acesta, și are hramul „Izvorul Tămăduirii”.

Complexul parohial a fost gndit ca un centru cultural format dintr-o sală de spectacole, un muzeu de artă și etnografie și o bibliotecă de carte românească.

La sfințire au participat IPS Nicolae, mitropolitul bisericii noastre în cele două Americi, și părintele episcop Iustin al Maramureșului, conform agenției Basilica.

New Jersey

În New Jersey există o mare comunitate românească, formată din aproximativ 60.000 de români. În noul centru parohial vor fi organizate întâlniri pe diferite teme de spiritualitate, literatură, muzică, educație pentru toate categoriile de vârstă, fiind un important sprijin pentru păstrarea valorilor culturii și spiritualității noastre aproape de cei din comunitatea de români de peste ocean, dar și deschisă pentru cei ce doresc să cunoască ortodoxia.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: