Sportivul Israel Folau amenințat cu excluderea deoarece a postat din Noul Testament

folau 2

Sportivul Israel Folau amenințat cu excluderea deoarece a postat din Noul Testament

|
18/04/2019
|
0 comentarii
|

Cel mai bun jucător australian de rugby Israel Folau a fost sancționat pentru ca a îndraznit să împărtășească punctul de vedere creștin în mediul online. La fel ca și în cazul jucătoarei de tenis Margaret Court care a susținut familia naturală, poliția corectitudinii politice a acționat pentru scoaterea sportivului din echipa națională.

Israel Folau a parafrazat cuvintele din epistolele Sfântului Pavel „Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu”, din prima epistolă către biserica din Corint (capitolul 6, 9-10), completând din epistola către galateni.

„Cei care trăiesc în păcat vor ajunge în iad, dacă nu vă pocăiți. Iisus Hristos vă iubește și vă oferă timp să vă întoarceți de la păcatul vostru și să veniți la el” a fost îndemnul lui.

Pentru aceasta Federația de Rugby a socotit că nu este respectată politica de incluziune și a decis excluderea sa. Ulterior consiliul a revenit, decizia finală urmând a fi luată după sărbătoarea Paștilor. Aceasta în condițiile în care Folau tocmai reușise să marcheze cel de-al 60-lea eseu promițând să fie golgheterul sezonului.

„Este vorba despre ceea ce cred și nu voi compromite niciodată acest lucru, credința este mult mai importantă pentru mine decât cariera mea și așa va fi întotdeauna”,  a fost răspunsul lui Folau la decizia federației.

Dacă doriți să fiți alături de sportivul Israel Folau, puteți semna o petiția ce a fost inițiată aici , până în acest moment s-au strâns 6.280 de semnături.

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *