Spitale și catedrale, împreună!

Spitale și catedrale, împreună!

|
16/02/2021
|
0 comentarii
|

La sfârșitul anului trecut Mitropolia Ardealului a donat 80.000 de euro către Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu. Această donație s-a făcut pentru a salva viețile bolnavilor de COVID-19 care erau tratați aici.

Nu este prima donație de aceste fel, în anul 2020 astfel de ajutoare mergând spre spitalele zonale în Iași, Timișoara, Galați sau București. În acest caz, prin bunăvoința ÎPS Laurențiu Streza din Sibiu și donațiile creștinilor, această sumă de bani a acoperit achiziționarea unei noi stații de oxigen din Franța.

În spitalul sibian exista o asemenea stație dar din cauza consumului mărit, cauzat de pandemie, deja nu mai făcea față. Oxigenul este vital pentru bolnavii cu forme grave de COVID-19 și stația a fost mai mult decât binevenită.

Consiliul Județean din Sibiu a salutat inițiativa mitropoliei, prin d-na Daniela Câmpean: „Mulțumesc ÎPS Mitropolit Laurențiu Streza pentru această donație vitală, vă suntem recunoscători pentru sprijinul necondiționat pe care îl oferiți în aceste vremuri, comunității noastre.”

Este un exemplu de bune practici a societății noastre și o dovadă că biserica, spitalele și societatea merg împreună, nu divizate, cum spun unele voci mai puțin binevoitoare.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: