„Spitale, nu catedrale” în Sectorul 2

„Spitale, nu catedrale” în Sectorul 2

|
06/12/2017
|
0 comentarii
|

Primăria Sector 2 a luat ieri ultimii bani de la culte și a salvat un spital. Din nou politicienii au avut viziune și au luat cele 2 milioane dându-le Spitalului Pantelimon. Moment istoric, spitale nu catedrale a răsunat din nou pe blogurile seculariste.

Pe repede înapoi însă aflăm că bugetul Primăriei în acest sector a fost în 2017 de 1,3 miliarde de lei. Se naște firesc întrebarea: Cum de a ajuns Spitalul Pantelimon subfinanțat?

”Bisericile au fost privilegiate în epoca Onțanu. Suntem de acord să dăm banii aceștia la spital”, s-a rotunjit la microfon Cătălin Militaru de la PMP.

”Am aflat din presă că sunt mari probleme la Spitalul Sf. Pantelimon și am rugat Comisia de buget să căutăm bani. Am găsit 2,4 milioane de lei necheltuiți de la culte. Am zis să-i dăm la spital și în comisie am avut unanimitate”, a adăugat foarte important în cuvinte Adrian Alexandru, consilier USR.

Asta cu aflatul din presă nu a sunat prea bine, dar trecem peste ea.

Și totuși 10 milioane mari și late au avut cultele locale în 2017, adică 0,7% din buget. Asta în condițiile în care au fost tocate pentru panseluțele și spațiile verzi din sectorul II nu mai puțin de 110 milioane lei. Mie sincer mi se pare halucinant cum banii de la culte au ajuns miza salvării Spitalului Pantelimon!

Să ne fie clar: spitalele sunt o prioritate. Și de subfinanțarea acestora ajunge în final să fie vinovată în ultima vreme doar  biserica.

Acum trendul populismului s-a inversat. Este la modă să fii bezbojnic ca în anii 50. Și totuși pe noi, cei care avem nevoie de biserici și de fonduri pentru reparația lor, cine ne reprezintă ?

Politică comentarii

Siteul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Totuși, de prea multe ori, exprimarea lor se face într-un mod extrem de agresiv, fără coerență, și denotă mai degrabă un patos extrem decât o atitudine rațională.

Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.

Comentarii de tipul "toți preoții sunt niște X", "am văzut eu pe unul care...", "biserica este doar...", nu aduc absolut nicio contribuție.

Comentariile anonime vor fi cel mai probabil șterse, mai ales dacă sunt agresive (de orice parte s-ar poziționa). Pentru mai multe detalii legate de politica noastră privind comentariile, citește aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *