Sari la conținut
Prima pagină » Sondaj Gallup: Cei care merg constant la biserică au avut o sănătate mintală ce nu s-a deteriorat în anul 2020

Sondaj Gallup: Cei care merg constant la biserică au avut o sănătate mintală ce nu s-a deteriorat în anul 2020

Cel mai recent sondaj referitor la sănătatea mintală a cetățenilor din Statele Unite a scos în evidență o statistică interesantă: dintre toate categoriile studiate sociologic, doar categoria celor care merg constant la biserică au avut o sănătate mintală ce nu s-a deteriorat în anul 2020.

Sondajul realizat de institutul Gallup este făcut în fiecare an, începând din anul 2001. Rezultatul general al sondajului de la sfârșitul anului trecut arată că sănătatea mintală s-a înrăutățit în ultimul an cu nouă procente și a ajuns să fie la minimul ultimilor 20 de ani. Practic la sfârșitul anului 2020 doar 66% dintre americanii adulți și-au evaluat pozitiv starea de sănătate mintală, față de 75% în anul 2019.

Gallup este un instutut american de analize și consultanță cu sediul în Washington, D.C., fondat de George Gallup în 1935. Institutul este recunoscut pentru acurtețea sondajelor de opinie realizate în întreaga lume.

Scăderea ratingurilor pozitive a fost influențată, cu siguranță, de pandemie și de perioada de izolare din Statele Unite, care au afectat viața și proiectele de viitor ale tuturor oamenilor.

Pe de altă parte, în contextul stresului și presiunii psihologice induse de aceste situații, categoria americanilor care frecventează în mod regulat servicii religioase și au declarat o sănătate mintală „excelentă”, a fost chiar în ușoară creștere față de alte categorii de populație. Acesta este singurul grup, din cele luate în considerare de sondaj, pentru care sănătatea mintală nu s-a deteriorat și valoarea a fost în creștere, de la 42% în 2019, la 46%.

Concluzia este că frecventarea slujbelor religioase ajută conferă o stabilitate a sănătății mintale în situații limită, cum au fost cele din timpul pandemiei.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii